Kvartsfinal i U-17: Helsingborg – IFK Göteborg 14.00. Här är startelvan!   Leave a comment

U-17 Helsingborg-IFK Göteborg, juli 2013

U-19 tar under lördag eftermiddag en viktig seger mot Malmö FF. 3-1 slutar matchen och laget är nu på väg mot slutspel. På plats, spanande på sina tidiga spelare, är IFK Göteborgs U-17 tränare Eijlert Björkman. Han får se hela sju blåvita killar i spel, samtliga bara för något år sen med i U-17 truppen. Det tas kliv i Blåvitts U-sektioner, den saken är klar.

Sen fanns det ytterligare en anledning till närvaron under matchen på Skatås konstgräs. Det är dagen före kvartsfinal för IFK Göteborgs U-17 lag. Bortamatch mot Helsingborg väntar söndag eftermiddag och då gäller det att mönstra ett topp-lag. Vinst och en semi-final väntar Blåvitt. Förlust, då är säsongen över.

Oskar Kindlund lånas därför in från U-19. En spelare som varit skadad en tid, men som nu är på väg tillbaka i spel igen. Oskar placeras i dagens match på innermittfältet, bredvid Adnan Saltagic – en av flera spelare som utvecklats riktigt fint efter sommaren. Tränare Eijlert Björkman är, precis som laget i stort, laddad till tusen.

– Finns inget annat än att gå för seger. Vi fokuserar på det vi tränat på under veckan. Vi har harmoni och självförtroende i laget och är beredda att kämpa för framgång.

”På topp” i IFK Göteborg finner vi även den här gången Viktor Edvardsen. Senast förra helgen vinnare och det med ett ”äkta” hat-trick (i en och samma halvlek) mot självaste AIK. Viktor har, enligt tränare Björkman, tränat oerhört hårt på ett antal olika varianter, där löpningar och flyt med boll inför avslut spelar stor roll.

– När väl Viktor får allt att stämma, och vi har övat oerhört mycket på just hur avslutet ska gå till väga, då är han klinisk. Det fungerar väldigt bra när han håller sig till uppsatt plan.

Mer än så ska inte avslöjas i förväg. Klockan 14.00 är det match på Olympia (ej huvudarenan). Laget är på väg. Bussen är strax framme. Det vankas kvartsfinal folks!

IFK Göteborg ställer upp med följande lag (4-4-2):

Tobias Johansson

Damon Kavousi Alexander Leksell Oskar Larsson Hampus Dahlqvist

Kevin Andersson Oskar Kindlund Adnan Saltagic Ronni Mleczkovicz

Omar Hamid Abdahlah Viktor Edvardsen

På bänken från start:

Peter Cavar, Kevin Yamoah, Arber Mehmetaj, Viktor Orrö, Oliver Carlsson, Jakob Sellhed

På skadelistan:

Richard Cindric, Happy Johnson, Isak Edlund

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: