Akademins organisation: Inför säsong 2017 – Möt IFK Göteborgs tränare Eijlert Björkman   Leave a comment

U-17 2014

Samtidigt som dagen gryr efter nattlig hemkomst från semester på Kap Verde, noterar IFK Göteborgs U-lagstränare Eijlert Björkman att – två nya tränarkollegor omnämns i lokal media Ungdomsfotboll.se . Uppgifter som Björkman liksom IFK Göteborgs ordförande Frank Andersson under dagen ska komma att bekräfta (här Frank Anderssons dragning för GP ). Klart står därmed att tränarna Frankie Boakye och Vladimir Majdandzik, båda från Angered MBIK, sluter upp till befintliga blåvita tränarteam, knutna till Akademins U-17 och U19-lag. Boakye ska assistera Thomas Olsson i U-19 och Majdandzik på ett motsvarande sätt i U-17 – då tillsammans med gamla vännen och kollegan Eijlert Björkman.

Hur detta kom till stånd, liksom hur Akademichefen Jonas Olssons bygge tar sig form, delges var och en, här och nu.

Det rör på sig nu och troligen kommer det att bli än mer rörelse framöver.
För U-17 blir det lite nytt på ledarsidan, då vi tar in Vladimir Majdandzic. Vi har haft kontakt genom åren och jag föreslog Mats Gren och Jonas Olsson att tillfråga honom om intresse. Han blev jätteglad att få jobba ihop med mig och att få följa U-17 under det kommande året. Han kommer att vara med under en träning i veckan och så många matcher som han hinner. Övriga tränare som har varit med blir kvar.

Vad tror du om att jobba tillsammans, som lite av ett ny-gammalt team?

Det blir kul att jobba med Vladimir igen. Han är en lika klok tränare, som när han var spelare. Hans engagemang och kunskap tar vi gärna till oss. Värt att notera är att samtidigt som han är hos oss, kommer han att fortsätta med sitt nuvarande uppdrag i Angered.

Och som en given del här… Jonas Olsson som ny Akademichef i IFK Göteborg. Vad är din personliga syn på hans ankomst?

Att Jonas kommer in betyder ny energi. Vi känner varandra väldigt bra. Jag har ju både tränat honom och sedan följt hans väg genom IFK Göteborg. Jonas vill sätta sin prägel på verksamheten, byggd mycket på mängden träning, med fler tränare, något som passar mig alldeles utmärkt. Det blir ny anda in i verksamheten. Även för min del.

Christian Djuvfeldt har under ett antal år varit assisterande tränare i U-17. Hur kommer ert samarbete se ut under kommande säsong?

Christian kommer att ha kvar sin roll i laget. 50 procents tjänst i U-17 och 50 procent administrativt på Prioritet/Serneke-Arena (PSA).

Trupperna för U-17 och U-19 börjar bli klara. Hur ser den närmaste tiden ut för er?

Trupperna är satta. Den kan tillkomma en och annan spelare, det är allt. U-17 startar upp 19-22/12, sen blir det återstart 9/1. 9/1 startar även U-19, samtidigt som gymnasie-skolorna drar igång.

Vidare på matchfronten… vad väntar under försäsongen?

Klart är att det 20-21/1 arrangeras en internationell träningsturnering i PSA där U-17 kommer att delta. Sen 27/1 tar Blåvitts U17/19-lag emot Vålerengen i PSA. 4/2 möter bägge lagen Ålborg, även det i PSA.

Något mer du vill tillägga just nu?

Nej, egentligen inte. Organisationen kring vårt U17-lag är helt klar. Spelartruppen är som sagt, även den i stort sett klar. Det kan tillkomma ett till två namn, där Isak Dahlqvist (bror till Edvin och Hampus) just nu är ett av de namnen. Vilken position Isak kommer att tillsätta återstår för oss att bestämma. Han är rätt all round, så vi får se var det slutar.

Preliminära spelartrupper 2017 för både U-19 och U-17 kan du se här: http://www.svenskafans.com/fotboll/ifkgoteborg/111956.aspx

 

Annonser

Postat 10/12/2016 av guldalex i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: