Håkan Mild minns vännen och spelaren Klas Ingesson   Leave a comment

Håkan Mild på årsmötet 2014

Håkan Mild under IFK Göteborgs årsmöte, våren 2014. En dag präglad av avsked. Samtidigt en dag fylld av glädje och värme. Även idag bjuds det på värme. Glädjen däremot, den lyser med sin frånvaro. Datumet 29 oktober är förknippat med sorg och förlust. Vännen och spelarkollegan Klas Ingesson är oerhört saknad.

De som kan sin blåvita historia (långt bortom det som kretsade kring Klabbe och Tjalle den där magiska sommaren 1994) vet att de bägge mittfältarna redan tidigt skapar en stark koppling till varandra. Klas Ingesson debuterar på allvar i IFK Göteborg säsongen 1988. Därefter prenumererar han på sin mittfältsplats, något som pågår fram till maj 1990. Efter sommaren och VM i Italien försvinner Ingesson från Blåvitt. Han har då ett proffskontrakt på fickan. Belgiska Mechelen blir första anhalt i en lång rad av europeiska klubbar. Samtidigt tar en annan spelare över Ingessons yta på mitten. En kille som till slut får chansen av tränare Roger Gustafsson. Håkan Milds första match sker direkt efter Klas Ingessons sista match, borta mot Örebro, juli 1990. Det ska dröja tills sommaren 1994 innan de båda giganterna på allvar förenas på planen igen.

Vänskapen däremot. Den fanns där från start och har vårdats fram till idag. När Håkan Mild på onsdagen kontaktas för ett utlåtande om vännen ”Klabbe”, är det en mycket sorgtyngd person som tar sig an uppgiften.

– Det är en tung dag idag!

– Jag har bara gott att säga om Klas. Kämpe, vilja, omtänksam och inspirerande är några ord som jag tänker på när Klas nämns.

– Mina tankar går till Klas familj. Jag är ödmjukt tacksam över att jag fått vara lagkamrat och vän till någon som Klas.

/Håkan Mild

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: