Det närmar sig… bortamatch mot Kubanerna. Upp till bevis Blåvitt!   Leave a comment

 

Fredrik Aremyr-199

Senast Blåvitt mötte Örebro SK tog Jakob Johansson hand om saken. Med tio minuter kvar av matchen pangade han in 2-1. Segern var därmed ett faktum. Men det var då det.

Det är ett bra tag sen IFK Göteborg mötte Kubanerna på Berns Arena. Närmare bestämt runt två år sen. Hösten 2012. Efter det rasade det. Örebro åkte ur Allsvenskan med dunder och brak. Blåvitt landade på en skamsen sjunde-plats i ligan. Då inga möten mellan lagen tog vid föregående säsong, var det först i maj i år som match åter stod på schemat, då ÖSK åter tagit sig tillbaka till Allsvenskan. Matchen. Ja, den vann Blåvitt med 2-1. May Mahlanghu och Jakob Johansson gjorde målen. Nu väntar retur och det, som sagt – för första gången på två långa år.

Matchen hösten 2012 slutade med vinst för Örebro. 0-1 på Berns konstgräs. Just det där med konstgräs och bortaplan är vad som historiskt, liksom prestationsmässigt i år talar emot IFK Göteborg. Vad som talar för är en formkurva som mönstras genom ett av ligans starkaste lag. Med match efter match utan förlust (fyra vinster och en oavgjord) och ett spel där det bara flyter på, produceras mål i mängd och mycket viktigt – hålls med en stabil startelva utan för mycket ändringar. Så långt allt gott.

Att morgondagens match just nu upplevs för många som – årets viktigaste match är helt naturligt. Vinst i morgon och ett kliv in bland ”topp-tre lagen” i den allsvenskan tabellen väntar. Vinst för Blåvitt och enbart ett lika-resultat för Elfsborg, då är tredjeplatsen vår och det på riktigt.

Just där ligger också föreningens mål för året. Topp tre i Allsvenskan! En plats som automatiskt genererar en plats i Europa-League 2015.

Med tanke på hur säsongen i stort sett ut spel-mässigt, hur mycket möjliga vinstmatcher som rätats ut till tunna pinnar i protokollet. Alltså, det finns inte längre  någonting att klaga på. För första gången i år infinner sig istället en njutning. När tabellen synas i fogarna ser det nämligen riktigt bra ut. Men för att det ska få vara så ytterligare en tid måste jobbet göras i morgon. Grundligt. Disciplinerat. Effektivt.

Visst, väntar gör ett par blåvita bekantingar i Nordin Gerzic och Daniel Sobralense, samt ännu ett eländigt konstgräs. Det till trots – den här matchen stavas inte EN poäng. Den har TRE poäng skrivet rakt över sig. Något annat finns inte. Det som däremot finns är en uppsättning andra faktorer att ta i beaktande. Det då nuvarande tabell och omgång 25 synas lite närmre.

 

Gårdagens samlade twitter-flöde inför omgång 25:

– Inför onsdag och omgång 25:
Ser tillbaka på 2013. Exakt för ett år sen hade vi vinst mot AIK och Gefle i ryggen. Sen blev det förlust i tre av fyra matcher. Däremellan ett 0-0 resultat mot Östers IF.
Kalmar borta (1-2) var börjat på raset, där försvann också vår chans på guldet.

– Den riktiga nådastöten kom mot Mjällby borta i näst sista omgången.
Innan dess förlust mot både DIF och Kalmar. Gäller därför att vinna på onsdag. Inte låta en liknande förlust-trend ta vid när det för första gången – och det ordentligt, börjat ljusna. Inte låta sig ryckas med av press.

– I år har dessutom MFF ett CL-gruppspel att fokusera på, något som verkar störa mycket av lugnet i laget. Just lugnet kommer att bli en viktig komponent.

– För koll från och med nu:
Sluttabell 2013:
MFF 63 poäng (19 6 5)
AIK 58 poäng (17 7 6)
IFK 54 poäng (16 6 8)
Vårt förlustkonto efter 24 omg 2014 är TRE.

– Vidare är det intressant att se vilka lag som låg i rygg på oss 2013.

Kalmar
HeIF
Elfsborg
DIF
Åtvid

Endast Elfsborg finns i vår direkta närhet nu.

– Finns ytterligare faktorer som påverkar kommande omgång.
Mjällby som ligger pyrt till tabellmässigt tar emot AIK. Den matchen blir tuff.

– Vidare måste HBK se till att hålla lagen bakom sig just där de är, bland annat Mjällby. HBK vann senast mot just AIK. Nu tar de emot MFF.

– Det här öppnar upp för oss som ligger bakom MFF och AIK.
All press på de båda, samtidigt som vi lever med… ingen press alls.

– Oerhört viktigt att vinsten mot Gefle finns i ryggmärgen. Känslan.
Annars… Stahre ska inte börja labba med elvan nu. Behåll kontinuitet!

 

Vi kör Kamrater – Krossa Kubanerna!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: