Eftersnack: Robin Söder efter 1-1 mot Hobro   Leave a comment

IFK -  Kalmar FF, maj 2012. En allt annat än nöjd Robin Söder

Den här looken satt igår på ex-ängeln Robin Söder, det efter uteblivet avgörande mot Hobro. Det är en look vi sett många förr. Foto: Fredrik Aremyr.

Det brukar heta att varje match lever sitt eget liv. En sanning som ständigt och jämnt gör sig påmind, inte minst i fotbollens nyckfulla värld. Efter förra helgens storvinst på hemmaplan för Robin Söders nya klubb Esbjerg, då Söder själv stod för två mål, ska lördagens uppföljning bli till en helt skild historia. Bortamatch i den lilla staden Hobro, beläget på Jylland, granne med idylliska turistmålet Mariager – i hjärtat av Danmark. En stad med 12.000 invånare, där arenan rymmer en tredjedel av stadens totala folkmängd.

Välbesökt är det den här sena lördagseftermiddagen i september. Varmt är det också. Det ser närmast ut som en klassisk tennis-court, med fyrkantiga läktarsektioner som fullkomligt badar i solljus. Att den sena sommarvärmen även påverkar spelet nere på plan, det blir även för en tv-tittare tydligt. Det som bjuds liknar mer en jämn match i Allsvenskan, än en toppmatch i Danmarks tempofyllda högstaliga. Matchen slutar 1-1, det efter att Esbjerg gjort 1-0 i första halvlek och hemmalaget Hobro utjämnat i andra. Trångt med ytor, få riktigt heta chanser och ett kompakt försvarsspel från båda lagen bidrar till en synnerligen tempofattig och tillknäppt historia. Resultatet får därför sägas spegla matchen väl.

Vår ex-blåvite forward Robin Söder är (när jag efter match tar kontakt för ett litet snack) av förståeliga skäl måttligt road av matchens utgång. Kort i både ton och svar, därtill rejält besviken. Vinnarskallen Robin som hatar att laget hans inte tar tre poäng. För så är det även fortsatt. Nu som anfallare i Esbjerg – vinst är det som räknas. Allt annat är ett misslyckande.

 

Jag har idag sett hela er match mot Hobro. En tajt historia, med lite ytor att jobba i för din del. Vad säger du om matchen?

– Tuff bortamatch. Vi gör en godkänd första halvlek. I andra blir vi lite för låga och de kan pressa tillbaka oss med deras spelvändningar och långa bollar.

För egen del Robin. 94 minuter i stark värme. Hur jobbigt var det därute idag?

– Det kände bra fysiskt. Det var inga problem där.

Du får maxtid på plan av din tränare idag. Fullt förtroende, med andra ord. Snacket mellan er båda, är det som med Mikael Stahre, tycker du?

– Ja, vi har en god kommunikation. Precis som jag hade med Stahre.

1-1 idag alltså. En fin hemmavinst senast. Hur är tongångarna i laget just nu?

– Vi är besvikna över andra halvlek. Annars har vi inte snackat så mycket mer. Det blir analys av matchen i morgon.

Mycket framöver är det. Vad väntar er närmast efter morgondagens analys?

– Vi möter Lindholm på tisdag och Bröndby hemma på söndag. Så det är tätt. Det börjar rulla på nu.

Gott det Robin. Kör hårt. Vi är med dig här hemma, det vet du.

– Tack.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: