Träning på Skatås inför tuff poängmatch mot Elfsborg   Leave a comment

imageLudwig Augustinsson är skadad och behöver muntras upp. Kanske även några goda råd kan slinka med på vägen… Bestefar Kjetil Waehler erbjuder villigt sin tjänst som räddare i nöden, det vid sidan om dagens pågående tvåmåls-spel. Foto: Guld Alex.

Bara någon timme efter avslutat träningspass för IFK Göteborg på Skatås konstgräs, drar dagens poängmässigt väsentliga match på Nya Ullevi igång. En svängig historia där Häcken snabbt tar kommandot över gästande guld-aspiranterna Malmö FF. Till slut ska det ändå stå 3-3 på poängtavlan, något som på ett klart positivt sätt påverkar läget inför morgondagens tillika saftiga poängmatch i Borås.

IFK Göteborg står inför säsongens 23e omgång av Allsvenskan på 37 poäng. Häcken står efter dagens enda poäng mot MFF på samma poäng som Blåvitt, men då med en omgång mer spelad. I morgon kan allt det här förändras. Kanske till det bättre. Hemmalaget Elfsborg står inför morgondagens möte på Borås Arena på 41 poäng. Vid vinst för Boråslaget nås AIKs nuvarande poäng och i bästa fall en delad andraplats. Vid förlust kliver istället gästande IFK Göteborg upp strax bakom hemmalaget och flåsar. Vid ett likaresultat händer inte mycket mer än att Blåvitt stannar kvar på sin fjärdeplats. Snacka om läge att på allvar kliva upp och blanda sig i topp tre-nivån av årets allsvenska serie.

Men… sen är det Borås Arena vi snackar om här. Årets jäkligaste bortamöte. Ingen minns knappt när poäng senast togs på den arenan. Åtminstone inte när en fet tre-poängare senast kneps.

Dags nu?

Då konstgräs (vattnad variant) väntar IFK Göteborg vid ankomst till Borås Arena, gäller det att vara förberedd. Träning på Härlanda Parks konstgräs igår och ett nytt pass på Skatås konstgräs idag är just den förberedelse som behövs. Ett träningspass som idag är kort men intensivt. Efter en timme av övningar och kompakt tvåmåls-spel, är det egentligen bara Marcus Sandberg, Gustav Engvall och May Mahlangu som stannar kvar och övar skott. Varför då, undrar jag för mig själv. Fler behöver träna avslut. Det ska gudarna veta.

Jaja, träningen i sig kommenteras här i korthet.

Först ut givetvis några ord om för dagen vilande och rehab-tränande Ludwig Augustinsson. Inget spel för hans del alls, utan åskådarplats vid sidan om planen (se fotot ovan) under förmiddagens tvåmåls-spel är vad som gäller. Blir det något spel i morgon, undrar många… Tja,med i truppen är Augustinsson åtminstone. Om inte spel tar vid, skulle jag kunna tänka mig att Adam Johansson kliver över och vaktar vänsterflanken. Förvisso inget jag längtar efter att se på bortaplan mot ett flank-älskande Elfsborg, då laget alltid är sårbart i just den ytan. Men, när det nu ser ut som det gör – bara för tränare Mikael Stahre (tillbaka på plan igen efter att ha varit sjuk tidigare i veckan) att göra det bästa av situationen.

Kenneth Zohore saknas som bekant på dagens träning. Med och åter i spel är däremot Hampus Zachrisson. Pigg värre, liksom Gustav Engvall. Visst, nog för att både Mattias Bjärsmyr och Adam Johansson lyckas med några offensiva konststycken, men det är ändå Engvall det handlar om idag.

Jäklars, säger jag!

När Gustav Engvall flyger fram i fullt blås, med en maxlöpning ner mot höger hörnflagga, då går det så fort att få hinner med att följa det scenario som kort därefter ska följa. Det gäller inte minst de försvarande spelare som ska plocka bort både honom och boll, då de plötsligt dyker upp och det från ingenstans. Ett läckert pass från mitten av plan, en liten touch med högerfoten, en tjipp och bollen ligger där i mål. Engvall bara rundar framför målet. Inte ett ljud. Inte en gest. Jösses folks.

En sådan fräck måltjuv har jag inte sett uppträda i ett blåvitt sammanhang sen gamla härliga Mackan Berg retade upp motståndare under första halvan av guldsäsongen 2007.

Inget snack om saken. Gustav Engvall är IFK Göteborgs vassaste vapen just nu, liksom i morgon.

Gustav Engvall och Lasse Vibe från start, ömsom spel i djupled, ömsom efter högerflanken – och då kommer Elfsborg tvingas ned i planen. Just där (om Engvall satsar på repris av dagens uppvisning) väntar förnedring och kanske till och med en handfull sköna poäng.

Gustav Engvall själv svarar så här, när jag efter träningen tar upp dagens aktion framför mål:

Hur taggad är du inför i morgon?

– Sjukt taggad! Mot våran fjärde raka!.

Räcker så folks.

 

FRAMÅT – KROSSA ELLOS!

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: