Slutträning på KG: IFK Göteborg är redo för poängmatch mot Kalmar   Leave a comment

wpid-IMAG5221.jpg

IFK Göteborgs John Alvbåge får extra träning av målvaktstränare Stefan Remnér. I morgon väntar en poängmässigt viktig match på Gamla Ullevi. Inget lämnas åt slumpen. Foto: Guld Alex.

En femteplats för IFK Göteborg i ligan då lite mindre än en tredjedel av årets säsong återstår. Laget delar inför morgondagens hemmamatch sina 34 poäng med gästande motståndarlag Kalmar FF. Vinst i morgon och ett bra steg mot föreningens målsättning ”topp tre” är avklarat. Bara att tuta och köra för fullt. 

Dagens slutträning med diverse förberedelser inför morgondagens match mot Kalmar FF präglas av ett ordinarie upplägg. Värmning, teknik- och passningsövningar, följt av en fristående offensiv övning dominerar första halvan av dagens timslånga träningspass. Andra halvan av passet ska i vanlig ordning vigas åt tvåmåls-spel. Idag av en stor trupp, där en extra grupp med U-spelare drygar ut. Då är ändå de flesta A-lagsspelare med under dagens träning. Gott om folk med andra ord.

Dagens träningspass pågår samtidigt som ett av årets sponsor-tillfällen på Kamratgården går av stapeln. Familjer med, allt från autografblock till tävlingsformulär för tipspromenad, befolkar hela konstgräs-planen på KG. På båda sidor om event-området pågår A-lagsträning. Därtill rasar hela U17-truppen efter ett tag in i minibussar… Det är full aktivitet på KG. Som alltid.

Med på plan idag är bland annat mittback Kjetil Waehler. Fullt träningspass efter lång matchfrånvaro på A-nivå. I morgon lär det vara dags för comeback. Ett välkommet sådant, då Waehlers egenskaper i form av kraft och vinnarfokus saknats under en stor del av årets sommarperiod. Att se kapten Mattias Bjärmsyr och Kjetil Waehler tillsammans igen ger vink om en höjning i allt. Förmågan att som mittbacks-par – komplettera varandra på plan, är vad som saknats i Waehlers frånvaro. Att sen Kalmars offensiv tenderar att halta i perioder, det är en sak. Men att två lag, så jämna tabell-mässigt, mönstrar bästa möjliga försvar, det är ändå en stor del av ”matchen i matchen”. Starkast försvar vinner, så att säga.

Offensivt var det. Samtliga offensiva nyförvärv är med under dagens träning. Diego Calvo, till dagen i ny Sana-lik frisyr (och om någon nu trodde det, Tobias Sana är inte med på dagens träning, även om nu likheten visade sig, åtminstone för ett tag), trummar på under hela passet. Calvo utmärker sig egentligen något nämnvärt, men o andra sidan, det får idag även gå för kolossen från Köpenhamn Kenneth Zohore. Med framför mål, men utan att bidra till något exceptionellt.

Överhuvudtaget är målproduktionen under tvåmåls-spelet av rätt klen karaktär. En drös ribb- och stolpträffar, liksom ett antal bollar som når nätet genom returer! från målvakterna i de bägge lagen. Det är det hela. Inget att skriva hem om precis. Men, som alltid inför match – hellre det än kaskader av jubel och applåder dagen innan.

Morgondagens startelva är ännu inte känd, men av träningspasset att döma ser det ut att kunna bli en uttagning i stil med senaste matchen mot Falkenberg borta. Själv skulle jag gärna se Kenneth Zohore på topp från start. Ihop med Lasse Vibe. Sören Rieks på vänstern och Martin Smedberg Dalence på högern. Ömsom löpningar i djupled, ömsom inlägg från höger. Speed och kraft i boxen. För variationer i anfallsspelet krävs då Kalmar FF lär sin vana trogen – parkera sig i eget målområde. Gäller därför att bända upp mur, behålla tryck (om nu bollinnehavet blir blåvitt). Ett statiskt offensivt spel och det kommer att bli problem med inhämtningen av tre nya poäng.

IFK Göteborg har ett gott hemmasnitt mot Kalmar FF på Gamla Ullevi. Vinster och kryss-resultat präglar de senate fem årens statistik. En förlust sen 2006 (om nu minnet inte sviker). Starkt. Men läget i tabellen sätter den här gången lite press. Sällan har Blåvitt och Kalmar mötts då i praktiken sex poäng ska till att delas ut i en och samma match. Med tanke på att match mot Elfsborg väntar lite längre fram (eventuellt även den i ett liknande tabell-mässigt läge som i morgon), blir plötsligt morgondagens möte på Gamla Ullevi laddat.

-Om nu IFK Göteborg vill nå sin officiella målsättning för året – topp tre och en plats i Europa 2015?

Tja, med en biljett-siffra redan dagen innan match på över 10.000 sålda, behövs det kanske inte grunnas speciellt länge över ett svar…

Visst vill IFK Göteborg det.

Nå topp tre i Allsvenskan.

Komma ut i Europa även nästa säsong.

Lita på det!

Tre poäng!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: