Det är alltså dags Robin…   Leave a comment

Firma Söder och Hysen är pausad

När det på allvar begav sig – Firma Söder/Hysén… Stört, bäst och vackrast när det verkligen gällde. En tid vi aldrig någonsin kommer att glömma. Foto: Fredrik Aremyr. 

Det är med sorg i hjärtat de här raderna präntas ned. Över 100 inlägg på den här bloggen handlar om personen i fråga. Den enda spelare jag aldrig riktigt har kunnat se utanför IFK Göteborg. Närmare 20 intervjuer är gjorda mellan 2008-2014. Det finns ingen jämförelse i hur mycket personen ovan har betytt – för mig personligen. För den här gången är det just så – personligt. Ingen spelare har jag kommit närmre under de här åren. Ingen spelare har skapat de känslor som Robin Söder gjort. Ingen.

Från den där första träningen 2008, det som gjorde att jag bestämde mig för att satsa på det blåvita skribent-uppdraget – till inslagen i Änglarnas Blått o Vitt, med besök i Blåvittshopen, där Thomas Ravelli plötsligt tar över allt… Robin Söder, den ödmjuke pojken, som låter målvaktshjälten hållas. Med kryckor, lutandes mot en vägg i butiken, tillbaka från operation av korsbandsskada. Vidare på läktaren under försäsong, med lillgrabben bredvid sig. Tjöt, skratt och handskakningar. Telefonintervjuer, snack efter träningar, sms-samtal efter matcher… fortsatt även under vårens- och sommarens tunga period: Tiden efter kompanjonskapets upplösning. Tiden efter forwardskollegan Tobias Hyséns flytt till Kina. Tungt, kärvt, men säkert lärorikt och nyttigt.

Nu ger han sig plötsligt iväg. Lämnar klubben i sitt hjärta. Nog för att tröjfärgen behålls… men att det är tungt just nu. Så är det.

 

Robin (ja, jag vet att du läser detta också): Ta ditt kliv vidare. Du har förtjänat det. Du har gjort så mycket för IFK med allt vad det innebär. Kämpat dig igenom flera tunga perioder, levererat starkt under andra. Njutit, skrattat, grubblat och mognat. Vi ses framöver. Det vet du. Jag önskar dig all lycka – med fotbollen liksom med familjen. Kör hårt!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: