U-17: Ligamatch i Borås då Blåvitt möter Elfsborg   Leave a comment

wpid-416894_2860408069064_1225541174_32505827_698338261_n.jpg

7-1 senast på Lemmingvallen! Siffror som talar helt och hållet för sig själv. Ett offensivt spel, med en tydlig matchplan och en stark defensiv… så som vi alla vill se ett lag i de finaste av färger agera på en fotbollsplan. Det nykomponerade forwards-paret bestående av Ibrahim Bah och nyförvärvet från Donsö Olle Backman visar under 90 hela minuter hur mål ska göras. Löpningar från mittlinjen, rätt in i djupled, väggpass och en mängd snygga varianter på avslut. I en tillställning av den arten är det lätt att sitta kvar på grässlänten bredvid planen och bara njuta.

Visst, nu ska sägas att det för första gången på länge börjar likna en stabil trupp för årets upplaga av IFK Göteborgs U17-lag. Det var längesen det var så mycket spelare med i en hel match från ett ”ordinarie lag”. Att det gör skillnad i spel och resultat, tveklöst är det så. Sen är i ärlighetens namn inte Husqvarna det motstånd som Blåvitt har svårt för. Ett lag som svajar defensivt och som återkommande satsar på språngmarscher vid omställningar. Lägg där till magnifika Pontus Johansson i mål. Då hjälper ingenting.

Nog för att det avlossas en del skott på mål, framför allt i första halvlek, men Johansson är som många redan noterat – på tok för svår att manövrera ut i straffområdet. Det kan vara bland det stabilaste jag sett mellan stolparna u-lagsmässigt sen jag började bevaka de blåvita lagen på allvar (i runda slängar uppemot sex, sju år). En mycket spännande målvakt att se i aktion, så även under söndagens hemmamatch mot Husqvarna.

I morgon väntar en helt annan uppgift. En svår sådan dessutom. IFK Göteborg tar sig tidigt på förmiddagen till Borås för att möta serieledarna Elfsborg. Tio vinster och en förlust på 14 spelade matcher. Det ska jämföras med IFK Göteborgs statistisk efter 15 spelade matcher, där endast sex vinster kammats hem, men hela åtta förluster registrerats. Tufft värre –  på bortaplan dessutom. Sen att matchen börjar redan 12.00… en udda starttid minst sagt. Om det kommer att visa sig vara en fördel eller inte ska än så länge lämnas osagt. IFK Göteborg med tränare Eijlert Björkman vid rodret är hur som  helst väl förberedda inför uppgiften.

– Vi har tränat jättebra och drillat dialoger på plan centralt. Dels på innermittfältet, dels med forwards, allt för att tillsammans skapa lösningar. Några frågetecken bland spelare finns fortfarande, men vi är väl förberedda. Blir en kul utmaning att möta serieledarna på bortaplan. 

Sent under lördag eftermiddag bifogas en sista lägesrapport:

– Alexander Sjursen är febersjuk. Ferki Aliu har idag varit på landslagsträning med Kosovos landslag. Han startar på bänken. En tuff utmaning väntar oss i morgon, men vi går för seger. Nu krävs att alla höjer sig ett snäpp och är modiga.

IFK Göteborg ställer upp med följande lag:

Tom Amos

Markus Ginman Sasa Vajagic Isak Skoog Ronni Mleczkovicz

Jakob Sellhed Richard Cindric Viktor Niklasson Isak Edlund

Olle Backman Ibrahim Bah

På bänken från start:

Pontus Johansson, Anton Ocampo, Ferki Aliu, Haris Dizdar, Sebastian Sjursen, Happy Johnson, Andreas Öhman

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: