I fokus: Kenneth Zohores första träning i Blåvitt   Leave a comment

image

Obligatorisk stretching efter träning, här på bild efter att ha lutat sig mot målet ett tag… Nyförvärvet Kenneth Zohore är på plats. Om än trött. Ja, i sanningens namn – rejält trött. Foto: Guld Alex.

Efter bara runt ett dygn står han där och flåsar. Det timslånga träningspasset på Kamratgården är slut. Tränare Mikael Stahre söker sig mot spelaren i fråga. Kenneth Zohore, nyligen installerad, i träningsdress och gul väst, låter sig villigt klappas om. Möter gör en tränare som ler med hela ansiktet, pratar på och i sedvanlig ordning gestikulerar för fullt. Zohore själv står mest still. Nickar kort tillbaka någon gång, knäböjer, pustar och flåsar. Nog är han på plats alltid, nyförvärvet, eller rättare sagt – lånet från Fiorentina. Men innan det nås matchnivå, med allt vad det nu innebär, lär det nog dröja ytterligare en tid.

För det är just det som slår den lilla skara som den här tidiga förmiddagen tagit sig till Kamratgården – det är en riktigt tung spelare som drar runt på den lilla 10-mannaplanen. En spelare som gärna och ofta tar tag i sin motspelare, håller fast och vrider sig tillrätta. In mot box, vrider och vänder, vrider igen… ibland liknar tillställningen närmast en klassisk wrestlings-match i tungformat. Jobbig att möta? Av laget på plan att döma – Lita på det.

Laget för dagen är ett synnerligen special-komponerat gäng. Martin Smedberg Dalence, som skickar boll upp i plan, Marcus Sandberg i mål och till det en uppsättning U-19 spelare. Patrik Karlsson Lagemyr, Martin Zanjanchi och några till har fullt upp när Zohore placerar sig mitt på plan och går inför att ”äga boll och yta”. En och annan kommentar från publiken slipper också igenom på ämnet, endast för att bekräfta det vi alla står och bevittnar. ”Det är fan vad han är stor”.

Så är det. Tanken far närmast iväg till en George Mourad eller varför inte en stillastående Mathias Ranegie. Det är nämligen den typen av spelare som nu klivit in i IFK Göteborg. Helt rätt, åtminstone om Marcus Sandberg får bestämma för en stund.

– Alltså, det där att han håller fast sina motspelare och är fysiskt jobbig, det tycker jag är jäkligt bra. Ska han vara den där spelaren i boxen, som ska vinna kamperna, då behövs det där. Han är stor, lång och tung, precis det vi behöver få in i laget. Nej, det känns riktigt bra att ha honom med på plan.

Nyttan med en spelare som tjugoåriga Köpenhamn-födda Kenneth Zohore – från FC Köpenhamn, till Fiorentina, vidare till Bröndby på lån och nu i Blåvitt, om den säger ”Mackan” så här.

– Värvar man in Martin Smedberg Dalence, då måste det finnas någon därinne i boxen. Så enkelt är det bara. Nu kommer Kenneth och det känns rätt. Sen hade det naturligtvis varit bra om den här typen av spelare hade funnits med tidigare. I våra Europa-matcher och så. Behovet finns verkligen i det här laget.

Som Sandberg säger, behovet av Kenneth Zohore finns verkligen. Nu är det (som Sandberg och jag resonerar oss fram till) rätt svårt att dra för stora växlar på en första träning och det på en mini-plan. När det blir större ytor och riktigt match-tempo, då först vet vi var nytta och spel verkligen landar. Det sammantaget med det faktum att Zohore behöver komma i form, efter vad som verkar ha varit en rätt ”död period” i Fiorentina och Bröndby. Själv har han redan uttryckt att han behöver ”tappa några kilon och komma i form”. Skönt att konstatera är att det här är spelaren själv som lyfter frågan. Då lever också hoppet om att det här kan bli riktigt bra framöver.

En första snabb koll i dryga 30 minuter… Tro mig folks, det här följs upp.

Tills dess – Varmt välkommen till IFK Göteborg Kenneth Zohore

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: