Silly Season: En switch mellan Sam och Sana innan midnatt eller inte?   Leave a comment

Tobias Sana tackar för sig

Senast Tobias Sana sågs iklädd blåvit tröja var 25 maj 2012. Då tackade han (som bilden visar) traditionsenligt för sig. Dags för nya applåder inom kort? Om några ynka timmar vet vi svaret. Foto: Fredrik Aremyr.

Silly Season Sverige går in i sitt sista race för den här gången. Vid midnatt stänger fönstret för köp av spelare. Under dagen har därför mycket hänt på den blåvita arenan. Kenneth Zohore är klar för ett lån (med köpoption). Innan dess har det värvats ytterligare en dansk offensiv spelare i Sören Rieks. Vidare blev det i eftermiddag klart att Daniel Sobralense lånas ut till Örebro SK och bara för en kort stund sen presenterades ytterligare ett nyförvärv, på lån (med köpoption). Från Costa Rica och den nyligen så aktuella VM-truppen – den 23-årige ytter-mittfältaren Diego Calvo. Därmed får det väl ändå ses som nog med spelar-snurr för den här gången, eller inte?

För en timme sen mottogs ny information omkring de senaste dagarnas skriverier rörande IFK Göteborgs Sam Larsson och Ajax Tobias Sana. Sam Larsson kan som bekant vara på väg till holländska Heerenveen. Tobias Sana i sin tur är på väg från Ajax, något klubben signalerat om redan för ett par veckor sen, det när tränare Frank De Boer gjorde klart för holländsk press att Sana ”inte har någon framtid i Amsterdam”. Nu läggs saker och ting ihop ytterligare och tas därmed ännu ett steg framåt.

Holländska transfer-siten AD.nl gör klart att utgången av en försäljning av Sam Larsson till holländska Heerenveen kan leda till att en försäljning av Tobias Sana i sin tur blir av. Det kan bli frågan om ett utbyte spelarna emellan – då Ajax (även det känt för ett par veckor sen) ”hjälper” Sana med att hitta en ny klubb.

Den klubbadress som nämns i det här sammanhanget är IFK Göteborg.

Om det stämmer eller inte, det beror ytterst på affären med Sam Larsson. Då Larsson har månaden ut på sig (försäljning kan genomföras fram till sista augusti) kan en transfer av Sana den här gången hindras… men än är det några timmar kvar innan midnatts-klockan slår 12.

Silly Season någon?

Lita på det!

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: