El-Kval: Rio Ave inför retur på hemmaplan mot IFK Göteborg   Leave a comment

Aremyr IFK Rio Ave-54

En spelare som i första matchen på Gamla Ullevi tenderade att hamna i strålkastarljuset och det med råge. Nollan höll han också. Foto: Fredrik Aremyr.

Ödesmatch i tredje omgångens retur av kvalet till Europe-League. IFK Göteborg lämnar hemmaplan och inställer sig för jobb 300 mil söderut, närmare bestämt på Portugals västkust och området kring landets andra största stad Porto. Väntar gör Rio Ave FC. En 1-0 vinst har de med sig i bagaget. Vunnen på bortaplan. I en artikel publicerad på lagets officiella hemsida framgår hur laget ser på torsdagens match mot svenska IFK Göteborg – Laddade, taggade och disciplinerat förberedda som de är, även den här gången. Här ett försök till en någorlunda hygglig återgivning, där ett visst urval av artikel får ta form, allt efter egen syn på relevans. Håll till godo.

I den artikel som publiceras inför Rio Ave Fc:s returmatch på hemmaplan, lyfts bland annat lagets nya coach Pedro Nuno Martin fram. Även målskytten på Gamla Ullevi får ge sin syn på match och förberedelser inför torsdagens nya möte. Coach Martin som endast hängt med sen maj i år, gör klart följande omkring de bägge matcherna lagen emellan:

– Taktiskt skötte vi oss perfekt. Det var ett mycket konkurrenskraftig spel, där vi fick jobba hårt. Vi kämpade tills vi var utmattade. Vi kommer att ha samma taktiska förmåga, koncentration och engagemang under kommande 90 minuter.

Någon direkt underskattning märks inte av när den portugisiska klubben sätter betyg på sin egen chans att nå play-off i Europe-League. De vet precis vad som krävs om de ska nå ända fram.

Ahmed Hassan, den spelare för Rio Ave FC som gör första matchens enda mål, säger så här om målet och kommande match:

– Det var som en dröm för oss alla. Jag är glad för målet och vår seger. Nu måste vi glömma den första matchen och fortsätta att arbeta hårt för att nå gruppspelet. Jag har alltid drömt om att göra mål i europeiska sammanhang, men jag skulle bli ännu lyckligare om vi vinner den här omgången.

Rio Ave FC:s kapten ”Tarantini” vet även han vad som krävs för att vinna även omgångens andra match. Han höjer därför ett varnande finger inför uppgiften.

– Det här ett farligt resultat. Vi måste ha samma koncentration i spelet i Vila do Conde. Det blir en svår match, även om vi var överlägsna i Göteborg. Kände under vissa stunder lite svårighet i att hantera spelet, men vi hade möjlighet att vinna matchen med både 2-0 eller 3-0.

Starkt självförtroende eller bara rätt vinnar-fokus? Döm själva.

Att Rio Ave FC är redo för match, om den saken råder inget tvivel. Nu gäller det bara för IFK Göteborg att vara detsamma och samtidigt se till att vara minst ett snäpp bättre än portugiserna – i allt! Om det händer, då kan det mycket väl räcka hela vägen fram till play-off. Om inte… ja, då är det slut för i år.

Kom igen Blåvitt – Kom igen!

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: