Inför Blåvitt-Gnaget: Martin Smedberg Dalence är helt inställd på Gnagarkross!   Leave a comment

Europa Ungern-31

Tillbaka på allvar i IFK Göteborgs trupp och startelva: Martin Smedberg Dalence. Kvitt både envetna skavanker och långt speluppehåll. Härnäst väntar stormatch mot AIK. Om killen i fråga är redo? Lita på det! Foto: Fredrik Aremyr.

Slutträning inför måndagens tuffa måste-match mot AIK, flyttas sent på söndag eftermiddag – och i allra sista sekund, till närliggande Delsjöhallen. Blixtar och kraftigt regn tvingar hela det blåvita laget inomhus. Fuktigt värre ska det visa sig, men likväl ett planerat, fullmatat träningspass inför kommande viktiga uppgift – att ta tre poäng i ett av säsongens första riktiga mandoms-prov. Tre matcher på åtta dagar, varav två matcher i ligan och en direkt avgörande match i Europe-Leaguekvalets tredje omgång. Det på bortaplan i Portugal. En av de som ska vara med om allt det här – redo och laddad till max, är Blåvitts högerytter Martin Smedberg Dalence. Här ett kort, intensivt kvälls-snack via telefon. Håll till godo folks!

 

Läget inför morgondagens match mot Gnaget?

– Jo, läget är allt bra här. Vi ser verkligen fram emot den här matchen.

En riktigt monster till väder bidrog till att ni fick avbryta planerad träning på Kamratgården och snabbt flytta in i växthuset Delsjöhallen. Hur gick det för er?

– Vi hann faktiskt inte börja träningen innan ovädret visade sig. Vi tog inga risker och valde att träna inne i hallen istället. Man vågar inte chansa när det åskar som det gjorde idag.

Du har gång efter annan fått förtroendet på högerkanten, det i en betydligt större utsträckning efter VM-uppehållet än innan. Hur kommer sig det?

– Jag hade en baksida av låret som krånglade lite och som gjorde att jag inte kunde gå för fullt, utan jag fick göra några inhopp istället. Sen är det tuff konkurrens i laget och vi har en bred trupp. Men nu känns det som om man har hittat sin roll i laget, även om jag hade önskat lite mer poäng för egen del. Men det viktigaste för mig är att jag går ut på planen och ger allt jag har för laget och att vi tillsammans vinner matcherna.

Sen är det kanske inte det lättaste i världen att få utdelning från din position om ingen, likt i torsdags mot portugisiska Rio Ave, löper in i boxen. Utifrån din utgångspunkt, som offensiv kantspelare, vad beror det här på egentligen?

– Det är väl ingen hemlighet att med den spelstilen jag har så behövs det folk inne i boxen. Det har väl varit en del av vårat spel som vi har behövt utveckla, just att komma in med mycket folk i boxen när bollarna väl kommer in. Spelar vi 4-4-2 då blir det självklart lättare att komma in med fler folk inne i boxen, men det är en fråga som tränaren får ta hand om. För egen del så passar mitt spel bättre och lättare om vi kör med två renodlade anfallare.

Något som blir väldigt tydligt när ni, som i den senaste matchen mot Rio Ave, växlar över till just 4-4-2. Alltså, utifrån det du nu säger – vad är då extra viktigt att ta fasta på i morgon, om det ska bli vinst och tre poäng?

– Så fort domaren blåser igång matchen ska vi sätta rejäl fart direkt och visa dem att vi bestämmer. För att vi ska ta segern i morgon, då gäller det att vi har fart på bollen och mycket rörelse. Sen måste vi komma in med fler folk i boxen. Detta kommer att göra att det blir lättare för oss att komma till fler avslut och på det sättet göra mer mål. Sen har vi varit mycket bra på att ta vara på motståndarnas misstag och kontra på dem med våra snabbare spelare. Det måste vi fortsätta med.

– Vi ser verkligen fram emot matchen. Ihop med vårat fantastiska stöd vi har på matcherna från läktarna, så ska vi tillsammans se till att ta hem matchen i morgon.

Lysande. Kör hårt nu så plockar vi ned Gnagaren tillsammans och det med besked. Väl mött!

Tack för det.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: