U-17 Allsvenskan: Dags för blåvit hemmamatch mot Mjällby AIF   Leave a comment

U17 2013

Efter en svidande bortaförlust med 3-1 mot Malmö FF, i seriens sena omstart, är det dags för hemmamatch. Söndag 14.00 tar IFK Göteborg emot Mjällby AIF på Lemmingvallen. Även om hemmalaget lider av stor spelarfrånvaro, så är det ändå tydligt fokus som gäller – Tre poäng och ett raskt kliv i rätt riktning av tabellen. Något annat finns inte.

IFK Göteborg befinner sig i dagsläget på en stadig mittenplats, poängmässigt långt efter toppande lag som Elfsborg och just nämnda Malmö FF. Skador och skavanker är en stor bidragande orsak till detta. Kontinuitet och kvalitetsnivå är svår att nå när näst intill en halv trupp saknas. Spelare redan klara för U-19 hålls kvar, samtidigt som extra spelare från U-16 lånas in.

IFK Göteborgs tränare Eijlert Björkman kan inte låta bli att sucka åt eländet. Med all rätt, då i stort sett hela säsongen kantats av bortfall, bortfall och åter bortfall.

– Man tänker på det hela tiden. Bröderna Sjursen och nyförvärvet Andreas Öhman är borta sedan Gothia Cup. Landslagsläger vet man aldrig när de dyker upp. Sjukdomar är svårt att få bort.

Är det ens lönt att ge sig på en dragning av läget?

– Sasa Vajagic är sjuk. Han fick ett virus i veckan. Omar Hamid Abdahlah är avstängd. Ibrahim Bah och Elliot Bäcklund är båda på landslagsläger. Ferki Aliu är i Kosovo på resa. Tvillingarna Sjursen är som sagt skadade, liksom Andreas Öhman, men två av de spelarna närmar sig en återkomst. Marcus Wetterskog och Ali Atwi är bortresta. Isak Edlund drog på sig en fotskada igår. Allt detta på en gång.

Match blir det hur som helst och det redan i morgon. Hur ser ni på uppgiften att möta Mjällby på hemmaplan?

– Mjällby är en bra utmaning. De har ett bra år och gick långt i Gothia Cup. Vi har förberett oss bra och går för tre poäng.

 

IFK Göteborg ställer upp med följande lag:

Tom Amos

Ronni Mleczkovicz Ilias Titi Markus Ginman Isak Skoog

Happy Johnsson Richard Cindric Viktor Niklasson Jakob Sellhed

Anton Ocampo Olle Backman

På bänken från start:

Pontus Johansson, Haris Dizdar, Ludwig Wikman, Tobias Samuelsson, Max Ek, Max Danielsson (U-16), Filip S (U-16)

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: