U17-Allsvenskan: Omstart, uppflyttningar och nyförvärv då Blåvitt tar sig till Malmö   Leave a comment

BsgLrrIIAAAeIvP

Tipselit Trophy och Gothia Cup är över för den här gången. IFK Göteborgs kombinerade 17/19-lag slutade på en 13e plats. Nu väntar åter ordinarie seriespel. Foto: Guld Alex

Omstart av den Allsvenska serien för U-17 tar vid idag söndag. IFK Göteborg tar sig precis som A-laget nedåt i landet för match. Väntar gör en tuff match efter långt speluppehåll, med ett innehåll av både semester och spel i Gothia Cups Tipselit Trophy. En del skador hänger envist med laget, ett antal spelare flyttas upp till U-19 och dessutom – ytterligare ett nyförvärv tar plats. Alltså, mer eller mindre som vanligt i sommartid. Hög tid att kliva in i andra andningen. Det är åter dags för match.

IFK Göteborgs U-19 lag inledde sin omstart av serien redan i fredags. Bortavinst mot Halmstad BK med 3-2 och, om än tillfälligt, serieledare! U-17 har efter 12 spelade matcher (av sammanlagt 22) placerat sig på en sjundeplats. Poängmässigt är inte klivet stort upp till topp-placeringar i tabellen, men antalet förlustmatcher står hittills för hälften och det är för mycket för ett lag med ambitionen att ligga i toppen.

När serien nu startar om, med bortamatch mot Malmö FF (ett av lagen placerade i tabelltoppen) är det tryck på vinst direkt. I samma veva är laget i ett omställningsläge. Tre spelare lämnar laget för att ta klivet upp till U-19. En ny spelare ansluter och ett antal spelare är inte disponibla mot Malmö, det på grund av skador eller känningar.

Tränare Eijlert Björkman med en lägesuppdatering inför lagets omstart:

– U-17 nypremiär borta mot Malmö FF söndag 14.00. Vi har nu flyttat upp Ronni Mleczkovicz (back), Richard Cindric (mittfältare) och Isak Edlund (mittfältare/forward) tills vidare till U-19. Olle Backman från Donsö (forward) ny i U-17. Happy Johnsson och Omar Hamid Abdahlah tränar för fullt, medan bröderna Alexander och Sebastian Sjursen har skavanker båda två.

Samtliga tre spelare som flyttas upp till IFK Göteborgs U19-lag är födda 1997. Ett antal spelare i U-19 är på väg ut/lämnar laget, som till exempel Sebastian Hedlund, Malek Iskander och Patrick Dyrestam (uppflyttad till A-laget). Tidpunkten för påfyllning är därför passande, då det börjar bli lite tunt i leden… Om det i sin tur betyder att fler spelare är på väg in i U17, det återstår att se.

Klara spelare för U-17 sen tidigare är: Tobias Samuelsson (från U-16), Haris Dizdar (yngre bror till tidigare U-spelare Muhammed Dizdar), Elliot  Bäcklund och nu senast värvad från Carlstad United – ytter-mittfältare Andreas Öhman (född 1998).

Och som sagt, klar för spel är nu ytterligare ett nyförvärv. Det handlar om något så spännande som, en för sin unga ålder – väl utvecklad forward. Olle Backman, från Donsö, är även han född 1998.

Eijlert Björkman väljer att presentera Blåvitts nytillskott på följande sätt:

– Olle är en forwardstyp som kan ta emot och hugga i djupled. Han har bra blick för att passa i bra lägen, men kan även göra mål själv. Han går gärna rakt mot mål vid målchans.

Mycket nytt och spännande alltså. Så även när det kommer till spelet på plan. Match idag. På bortaplan. Mot Malmö FF. Matchstart är 14.00.

 

IFK Göteborg ställer upp med följande lag (4-1-4-1):

Pontus Johansson

Markus Ginman Ilias Titi Sasa Vajagic Ronni Mleczkovicz

Richard Cindric

Ferki Aliu Jakob Sellhed Omar Hamid Abdahlah Isak Edlund

Olle Backman

På bänken från start:

Jonathan Beckman, Happy Johnsson, Haris Dizdar, Elliot Bäcklund, Isak Skoog, Anton Ocampo, Viktor Niklasson

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: