Silly-Season: May Mahlangu på väg till Bröndby?   Leave a comment

Årsmöte - May Mahlangu

 

Bara sen helgen och matchen mot Mjällby har snacket tilltagit omkring vilka blåvita spelare som kan vara tänkbara för en flytt framöver. Om så först efter säsongen, eller i värsta fall redan nu – i det öppna Silly-seasonfönster vi är mitt inne i. 20 dagar återstår av det svenska transfer-fönstret, vilket i praktiken innebär att spelare just nu är fria att lämna eller ansluta till IFK Göteborg. Sam Larsson – en ständig bubblare, Lasse Vibe en nytillkommen sådan och nu… bara för några timmar sen – May Mahlangu. 

Senast igår diskuterades May Mahlangus vara eller inte vara i IFK Göteborg. Min ståndpunkt står forsatt fast. En spelare (i helt skick) som Mahlangu behåller ingen klubb i Allsvenskan. Han är helt enkelt för bra. Då gäller det snarare (i vårt fall), här och nu – att se till att spelaren i fråga stannar säsongen ut.

Som bekant… verkligheten kommer ibland snabbare än väntat. Så även i det här fallet. May Mahlangu har varit väldigt öppen med att hans agent ska besöka Göteborg inom kort. Det verkar onekligen vara dags för besök, för efter morgonens information (tack Daniel Sjölund), går följande att ta del av på Bröndbys transferkonto (Twitter):

Brøndby are currently negotiating a deal for May Mahlangu – A player with great physical skills from Göteborg.

 

Visst, det kan naturligtvis vara som så att ovanstående stämmer och att en förhandling är igång… om det nu är fallet vill jag ta tillfället i akt och lista ett antal relevanta punkter, bra att ta fasta på innan fan målas på väggen.

– Vi har nu ett läge där både Sam Larsson, Lasse Vibe och May Mahlangu poppat upp till transfer-ytan. 20 dagar kvar till fönstret stänger. Is i magen nu, tack.

– Först och främst – Danska Bröndby är ett för litet steg för en så bra spelare som May Mahlangu.

– Bröndby har förtagit sig ekonomiskt genom Elmander-affären tidigare i sommar. Köpet av Johan Elmander finansierades genom speciella pengar som kom till klubben från externt håll, närmare bestämt från en enskild sponsor. Innan dess… en klubb på väg att kånka helt.

– OM May Mahlangu nu ska lämna, vilket vi trots allt får räkna med att han gör, så gäller det att hålla honom kvar i IFK Göteborg året ut.

– Här vill jag i så fall se vår nya sportchef Mats Gren göra ytterligare en ”Ludde”. Mahlangu säljs, men går till sitt klubbval först efter att säsongen är över.

 

Ett litet tankefrö kastas också in, så här i all hast…

– Utan May Mahlangu i kommande blåvita spelperiod, med både Europe Leauge-kval och toppmatcher i Allsvenskan – vem tar då över som mittfältsdirigent?

 

Passar även på att presentera del av pågående konversation med Samuel Hart, fotbollsanalytiker på Fotboll Radar, mycket kunnig på allt som berör den danska ligan.

– May till Bröndby? Egentligen för bra för Allsvenskan, men enligt mig bör hans nästa steg vara större än Danmark. Tror nog inte han går, men samtidigt trodde jag inte Amarteys nästa klubb skulle vara FC Köpenhamn. 

– May är dock i form just nu och lär vara het på marknaden med hans korta kontrakt. May Mahlangu hade inte varit i Skandinavien nu om det inte vore för skadan i fjol.

 

————————————————————————————-

Uppdatering lunchtid, onsdag 22 juli.

Ibland reagerar Silly-världen fort. Redan runt lunchtid har IFK Göteborgs Martin Kurtzwelly hunnit avfärda transfer-informationen från Bröndby (gp.se). Inget anbud har kommit från Bröndby, menar han. Intressant, då Bröndby menar att – de just nu förhandlar fram ett kontrakt för May Mahlangu.

Vidare publiceras samtidigt följande uttalande från May Mahlangus agent Rob Moore på danska tipsbladet.se 

– Nej, det har absolut ingenting på sig. May fokuserer på de kommende kampe i IFK Göteborg, hvor han stadig er på kontrakt.

 

Fortsättning följer folks…

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: