Gothia Cup Tipselit Trophy – Match 2: IFK Göteborg – AIK. Startelva ute nu!   Leave a comment

 

BsgU1ZqCIAIvTEU

Igår på Valhalla – ett IFK Göteborg klätt i årets nya bortaställ… Idag väntar hemma-match och därmed vackert ställ i Blått och Vitt. Foto: Guld Alex

 

Match 2 i årets gruppspel av Gothia Cup Tipselit Trophy tar vid i eftermiddag. IFK Göteborg är redo. Motståndet står AIK för. Matchstart 14.30. Spelplats är SKF Arena på Heden.

Vinst i den första gruppspels-matchen av tre mot finska HJK Helsinki. En match som slutade 1-0 till Blåvitt, men där mer av allt fanns att önska, åtminstone enligt några ur lagets tränar-team:

– Jag tycker att det syntes en ganska rejäl anspänning inför matchen och det tog en bra bit in i första halvlek innan detta börjar släppa. Stundtals riktigt bra spel blandat med stressade beslut. Vi löser ändå andra halvlek bra där jag känner att de bara har en riktigt bra chans och vi har i alla fall två. En i stolpen bland annat. Nya tag mot AIK idag. /Christian Djuvfeldt

– Vi började inte bra igår. Vi var lite ihåliga i försvarsspelet och långsamma i anfallsspelet. Bättre i andra och en rättvis seger. /Eijlert Björkman

Vinst och tre poäng då match nummer två står för dörren. En match där IFK Göteborg är hemmalag. Matchen spelas på SKF Arena. En arena som flera av spelarna och ledarna minns väl sen i fjol – då som den hemska plats där engelska Everton läxade upp Blåvitt o det grövsta. Varmt och tufft var det då. Tufft lär det bli även idag, om än inte i samma stekande hetta. Ett bra publikstöd väntas och laget är laddat till tusen. IFK Göteborg har allt i sina egna händer. Bokstavligen!

Värt att notera i sammanhanget är att det här är första gången som Blåvitt möter AIK i Tipselit Trophy. Ett AIK piskat att ta poäng idag, efter förlust i sin första match mot Ghanas Right to dream. Eijlert Björkman nämnde redan igår följande om dagens motstånd:

”AIK leder mellersta serien och har varit stabila i år. Ett fysiskt starkt lag enligt Häcken, som i år möter AIK i ordinarie spelserie.”

Förutom målvaktsbyte är dagens blåvita backlinje helt intakt. Ändringar sker däremot offensivt, då Blåvitts forward Victor Edvardsen fick ta emot en stenhård smäll i gårdagens match. Han sparas därför av säkerhetsskäl. Platsen på topp bredvid Patrik Karlsson Lagemyr tar istället en av gårdagens vassaste offensiva spelare Hampus Dahlqvist. Två ytterst snabba forwards möter idag AIKs stabila backlinje. En liknande matchbild som mot Helsinki kan därför vara att vänta. Gäller att vara på tårna direkt med andra ord.

Vidare förändringar i laget är att Richard Cindric kliver ur truppen (förbestämt) och ersätts av Jakob Sellhed. Nyförvärvet i U19 Oskar Jansson kliver in på Cindrics plats från start. Isak Edlund ersätter i sin tur Hampus Dahlqvist som igår hade en vänsterytter-position.

Nu kör vi!

——————————————————-

Match 2: B-17 Grupp 2. Tipselit Trophy. IFK Göteborg – AIK

Tid: 14.30 (2 x 30 minuter med en kort paus)

Spelplats: SKF Arena, Heden.

IFK Göteborg ställer upp med följande lag:

Tom Amos

Sasa Vajagic, Ilias Titi, Alexander Leksell, Alexander Sjursen

Ronni Mleczkovicz, Oskar Kindlund, Oskar Jansson, Isak Hedlund

Patrik Karlsson Lagemyr, Hampus Dahlqvist

På bänken från start:

Pontus Johansson, Omar Hamid Abdahlah, Ferki Aliu, Happy Johnson, Jacob Sellhed

——————————————————–
IFK Göteborg deltar i grupp 2. Första matchen, i ett gruppspel om sammanlagt tre matcher, spelas måndag 14 juli. De två kommande matcherna spelas sen 15 och 16 juli. Program över matcher, tider och spelplatser: http://results.gothiacup.se/2014,sv/division/3236550

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: