Gothia Cup Tipselit Trophy – Match 1: HJK Helsinki – IFK Göteborg. Startelva ute nu!   Leave a comment

IMAG3673

Även 2013 startade IFK Göteborg sitt deltagande i Gothia Cup och turneringen Tipselit Trophy med match på Valhalla. Nu är det åter dags igen. Foto: Guld Alex.

Match 1 i årets gruppspel av Gothia Cup Tipselit Trophy tar vid i eftermiddag. IFK Göteborg är redo. Motståndet står finska HJK Helsinki  för. Matchstart 13.50. Spelplats är Valhalla IP.

Efter söndagens träningspass för uttagen speltrupp till Tipselit (vilket är en mix från IFK Göteborgs U17-lag, spetsat med ett antal spelare från U-19), har en startelva/trupp inför måndagens match fastställts.

Att notera inför måndagens match är hur U19-spelare Patrik Karlsson Lagemyr agerar offensiv spets tillsammans lagets store målskytt Victor Edvardsen, tidigare i U-17. Väl värt att notera: Båda spelarna startade faktiskt även på topp tillsammans i öppningsmatchen av Tipselit Trophy 2013. Då sammanförda från olika lag, idag ett helt år senare – samkörda till hundra procent.

Ett vasst offensivt blåvitt vapen mot ett fysiskt starkt och defensivt välorganiserat lag i finska HJK Helsinki. Där i stort det som väntar på Valhalla i eftermiddag.

Mångårig tränare i Gothia Cup-sammanhang, inte minst när det kommer till Tipselit Trophy, är IFK Göteborgs U-17 tränare Eijlert Björkman. Han säger så här om dagens match och vad som kan tänkas vänta i form av motstånd under resterande gruppspel:

– Det blir tre jämna och bra matcher att spela. Finska lag brukar vara vältränade och precis som vi välorganiserade. AIK leder mellersta serien och har varit stabila i år. Ett fysiskt starkt lag enligt Häcken, som i år möter AIK i ordinarie spelserie. Right to Dream från Ghana är ett tekniskt spelskickligt lag. Som sagt, tre tuffa matcher och det kan krävas seger idag för att kunna gå vidare, då enbart ettorna från varje grupp och de två bästa tvåorna går till A-slutspel. Killarna är sugna och jag tror det är bra att starta på Valhalla.

————————————————————————-

Match 1: B-17 Grupp 2. Tipselit Trophy. HJK Helsinki  – IFK Göteborg

Tid: 13.50 (2 x 30 minuter med en kort paus)

Spelplats: Valhalla IP

IFK Göteborg ställer upp med följande lag:

Pontus Johansson

Sasa Vajagic, Ilias Titi, Alexander Leksell, Alexander Sjursen

Ronni Mleczkovicz, Richard Cindric, Oskar Kindlund, Hampus Dahlqvist

Patrik Karlsson Lagemyr, Victor Edvardsen

På bänken från start:

Tom Amos, Omar Hamid Abdahlah, Isak Edlund, Ferki Aliu, Happy Johnson

————————————————————————–
IFK Göteborg deltar i grupp 2. Första matchen, i ett gruppspel om sammanlagt tre matcher, spelas måndag 14 juli. De två kommande matcherna spelas sen 15 och 16 juli. Program över matcher, tider och spelplatser: http://results.gothiacup.se/2014,sv/division/3236550

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: