IFK Göteborg U-17/19: Information om Gothia Cup Tipselit Trophy 2014   Leave a comment

IMAG3674

”Det är svårt att vara nöjd med IFK Göteborgs insats under årets upplaga av Gothia Cup Tipselit Trophy. Få mål gjorda, avgörande matchsekvenser i inledande matcher förloras och blir snabbt övermäktiga att hämta upp. Onsdagens stormatch mot Everton är ett riktigt platt fall.”

Så lät det på den här bloggen efter sista gruppspels-matchen under förra årets deltagande i Gothia Cups Tipselit Trophy. Mycket tid ägnades år analys och kartläggning av insatser, IFK Göteborgs satsning på deltagandet, liksom förutsättningar att kunna lyckas med den ålderskull som mönstras i turneringen. En del är sig likt inför årets deltagande, annat är förändrat. I morgon måndag börjar årets Gothia Cup och med det även Tipselit Trophy. IFK Göteborg är med och laget är laddat till tusen!

 

Här information om vad som gäller för i år:

Ännu en gång är det dags för Gothia Cup i Göteborg. Med det följer IFK Göteborgs årliga deltagande i Tipselit Trophy. En turnering för speciellt inbjudna lag, där spelare med ålder 17 år deltar. Som en extra krydda till turneringen – är det tillåtet att spetsa laget med ytterligare ett antal äldre spelare, i Blåvitts fall betyder det några av de spelare som ingår i U-19.

Att notera för i år: De flesta av lagets spelare som i år är med från U-19, för att ”spetsa laget”, tillhörde U-17 under förra årets Tipselit Trophy. Bara det bidrar i sig till ett gäng med god vana att spela tillsammans och med mycket samlad erfarenhet om hur matcher under Tipselit ska tacklas. Faktorer väl värda att ta hänsyn till inför årets deltagande. En viss förväntan finns nämligen på – en för året ökad offensiv. Med andra ord  – Mer mål åt folket!

Mer information om vilka lag som deltar i årets upplaga (den sjätte i ordningen), hittar du här 

IFK Göteborg ingår i grupp 2: I gruppen deltar förutom IFK Göteborg även: AIK FF, HJK Helsinki (Fin), Right to dream (Ghana). Första matchen, i ett gruppspel om sammanlagt tre matcher, sparkas igång måndag 14 juli. De två kommande matcherna spelas sen 15 och 16 juli. Program över matcher, tider och spelplatser finner du här

En skillnad mot IFK Göteborgs deltagande under 2013 återfinns på ledarområdet, då ett ett rent U17-spår fick råda i fjol. I år är det ett blandad U17/19-team som leder laget genom turneringen. Laget som kommer att bestå av sammanlagt 22 spelare, leds i år av assisterande tränare från U-19 Thomas Olsson, liksom assisterande tränare från U-17 Christian Djuvfelt, med även 2013. Träningar inför och efter varje match står ordinarie U-17 tränare Eijlert Björkman för.

Laddning inför Tipselit Trophy: U17 har tränat på ordentligt hela veckan med fem träningar onsdag-fredag. Det har även spelats en träningsmatch mot Tölö IF U-19. En match Blåvitt vann med 2-0. Under söndag 13 juli genomförs en sista träning med den trupp som tagits ut för årets deltagande.  Samling, laddning och match väntar sen samtliga spelare och ledare.

 

IFK Göteborg mönstrar i år följande trupp:

Målvakter: 

Pontus Johansson, Tom Amos, Jonathan Bäckman

Backar:

Ronni Mleczkovicz, Sasa Vajagic, Ilias Titi, Alexander Leksell (U19), Alexander Sjursen, Markus Ginman

Mittfältare:

Richard Cindric, Ferki Aliu, Isak Edlund, Sebastian Sjursen, Oskar Kindlund (U19), Oskar Jansson (U19), Hampus Dahlqvist (U19), Omar Hamid Abdahlah, Andreas Öhman (nyförvärv U17, född 1998, från Carlstad United).

Anfallare:

Jakob Sellhed, Happy Johnson, Patrik Karlsson Lagemyr (U19), Victor Edvardsen (U19)

Tränare:

Thomas Olsson (U19), Christian Djuvfelt (U17), Eijlert Björkman (U17)

——————————————————————————–

I morgon måndag 14 juli spelar IFK Göteborg sin första gruppspels-match mot HJK Helsinki från Finland. Matchen betecknas som bortamatch. Starttid är 13.50. Spelplats är Valhalla IP.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: