U-17: Lång hemresa efter blytung blåvit förlust mot J-Södra   Leave a comment

Eijlert in action.jpg

Sång och glädje på ditväg byts till tystnad och tyngd under hemväg. Efter en nyligen upplevd guldcup-helg och med en stor försäsongsvinst mot just motståndet Jönköping Södra (vinst med hela 9-0), är det svårt att acceptera en förlust. Framför allt om storleken på förlusten blir till extra large. 4-1 till J-Södra! Ett nederlag utan dess like. Sen finns det allt som oftast orsaker till ett elände (även om det i bussen på väg hem mot Göteborg tröstar föga). Så även i det här fallet. Eländet stavas ännu en gång: Skador.

– Förlust 1-4 (1-2). Ruggigt lågvattensmärke. Två skadade redan efter 15-20 minuter. Marcus Ginman och Victor Niklasson råkar båda ut för huvudskada. I första halvlek skapar vi lite, men i andra halvlek viker vi ned oss helt. J-Södra vinner rättvist. Surt och lågt. 

IFK Göteborgs tränare Eijlert Björkman hymlar inte med orden omkring lagets undermåliga insats, men hänger sig ändå kvar lite vid skadeeländet. Det här är något som bitit sig fast i den här säsongens uppsättning av U-17. Även här finns det logiska förklaringar till varför det inträffat mycket negativt omkring spelarna, rent fysiskt.

– Smällar mot huvudet på båda två. Så här kan det vara med unga spelare. Kolla bara VM i fredags och då är de spelarna proffs! Killarna vet min kravbild och den är sådan för jag vet vart de vill komma, men de vet inte alltid hur de ska göra. Ibland blir det inte rätt, men det är bra mycket lättare att tygla ett temperament efter hand än att skapa ett temperament.

Tack och lov är inte skadorna på Ginman och Niklasson av något allvarligare slag. Men laget hamnar vid skadetillfället i obalans, till följd att matchen tappas helt. Om än för stunden trist och deppigt, men på sikt är sånt här ytterst värdefull erfarenhet. Fysisk styrka och uthållighet är ett måste om vidare kliv ska kunna tas mot de elitnivåer som säkerligen väntar många av lagets spelare.

Eijlert Björkman sätter här och nu fullt fokus på nästa uppgift. Den sista på ett tag dessutom.

– Nu väntar en returmatch mot J-Södra innan vi tar semester i 14 dagar. Vi bryter ihop och samlar oss för onsdagens hemmamatch. 

 

Matchnoteringar:

Jönköping Södra – IFK Göteborg 4-1 (2-1)

1-0 25´

1-1 27´ Jakob Sellhed

1-2 38´

1-3 64´

1-4 86´

Spelartrupp:

Tom Amos

Marcus Ginman Ilias Titi Sasa Vajagic Ronni Mleczkovicz

Jakob Sellhed Anton Ocampo Viktor Niklasson Isak Edlund

Ibrahim Bah Haris Dizdar

Avbytare:

Pontus Johansson, Isak Skoog, Ali Atwi, Sebastian Sjursen, Elliott Bäcklund, Ferki Alin

Byten:

26′ Marcus Ginman mot Isak Skoog

30′ Victor Niklasson mot Sebastian Sjursen

45′ Haris Dizdar mot Ferki Aliu

45´Anton Ocampo mot Elliot Bäcklund

78´Elliott Bäcklund mot Victor Niklasson

Varningar:

Anton Ocampo, Ronni Mleczkovicz, Isak Edlund

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: