U-17: Igår förlust mot MFF – Idag cupspel och ny match   Leave a comment

U17 2013

Torsdagens hemmamatch mot Malmö FF i U-17 Allsvenskan slutar med retfull förlust. Efter en stark inledning av IFK Göteborg med mål av Hampus Dahlqvist (redan i tredje minuten) löper matchen på, poängmässigt oförändrad, till en bit in i andra halvlek. Ett kraftigt skyfall över Göteborg och Skatås stör matchen rejält. Malmö FF fixar här kvittering (minut 53), och även om Blåvitt är starka vill bollen inte in i mål. Ett litet misstag av hemmalaget ger Malmö FF fördel. Konsekvensen – ett nytt insläppt mål. Siffrorna 1-2 håller i sig till domarens pipa ljuder. Matchen förloras och därtill tre viktiga poäng. En mittenplacering i tabellen och en svidande förlust till trots – lagets tränare Eijlert Björkman finner en hel del bra och lärorika saker att ta med sig in i framtiden.

– Vi gör en riktigt bra första halvlek och kunde haft med oss ytterligare mål. I andra halvlek börjar det ösregna. MFF flyttar upp högt och pressar tidigt. Vi reder ut värsta stormen och är nära att sätta 2-0, men så blir det ett misstag och 1-1, därmed mer energi till MFF. De är bättre än oss i andra. De spelare vi sen sätter in låg på läger två dagar inför matchen och har inte kraft nog att lyfta laget. Men vi är med ända till sista minuten. Med så många borta och ändå så bra spel, det visar på bra bredd och spets i gruppen. Det visar också än en gång att gör man ett litet misstag i sådana matcher kan det avgöra.

——————————————————————————————-

Idag inleds X-Elitcup i Kungsbacka. Egentligen är cupen ämnad IFK Göteborgs U16-lag, men av olika skäl tar U-17 över det yngre lagets medverkan. Samtliga spelare kommer att nyttjas under det matchspel som tar sin början redan fredag eftermiddag, vidare genom lördagen och med lite flyt – en eventuell semi-final och final på söndag. Cupen genomförs på idrottsområdet Inlag i Kungsbacka (planerna vid Ishallen). Semi-final och final spelas på Tingbergsvallen. Matcherna blir fyra eller fem till antalet. Varje match varar 2 x 35 minuter.

Klara matcher för IFK Göteborg:

Fredag 6 juni, klockan 16.30, IFK Göteborg – Sörumsand (Norge)    0 – 0

Lördag 7 juni, klockan 11.30, IFK Göteborg – Halmstads BK    0 -2

Lördag 7 juni, klockan 14.30, IFK Göteborg – Hansa Rostock (Tyskland)    4 – 3

Lördag 7 juni, klockan 18.30, Kvalificeringsmatch A-slutspel

IFK Göteborg – Kvik Halden FK    6 -1

Slutspelsmatcher:

Söndag 8 juni, klockan 11.00, Semi-final, IFK Göteborg – Elfsborg 0 – 0 Straffar 5 – 3

Söndag 8 juni, klockan 16.00, Final, Onsala BK – IFK Göteborg

 

Tränare Eijlert Björkman inför finalen i X-ElitCup:

– Killarna är taggade och fyllda av energi som vinnare i semin mot Elfsborg, så vi går för det. Onsala går säkert på inspiration, dels final i egna cupen och dels av att möta oss. Blir kul!

 

IFK Göteborg mönstrar följande trupp:

Tom Amos, Marcus Ginman, Ilias Titi, Ronni Mleczkovicz, Sebastian Sjursen, Viktor Niklasson, Haris Dizdar, Ferki Aliu, Ibrahim Bah, Jonathan Beckman (målvakt U-16), Kevin Lukacs, Anton Ocampo, Isak Skoog, Isak Edlund, Ali Atwi, Marcus Wetterskog, Ibrahima Diabate, Sasa Vajagic, Richard Cindric (comeback på lördag),  Tobias Samuelsson (U-16)., Elliot Bäcklund (U-16)

 

För information, resultat m.m. om X-ElitCup 2014 klicka här

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: