Efter dagens blåvita träning: Kort rapport och så ett snack med Ludwig Augustinsson om lite allt möjligt   Leave a comment

imageDagens träning på Kamratgården. Till synes inget uppseendeväckande, men stabilt och fokuserat, med ett lag tillbaka efter ett antal dagars ledighet. Foto: Guld Alex.

Ett längre speluppehåll pågår. Ja, jämförelsevis är det smått komiskt att räkna på. I perioden innan pågående uppehåll följer hela tre matcher – det på lika lång tid som nuvarande paus. Vi snackar här tio dagar. Att påstå att årets upplägg av vårens allsvenska säsong är en balanserad historia är så långt ifrån verkligheten det bara går att komma. Hur som helst, ett Blåvitt tillbaka i träning, med sikte på onsdagens viktiga poängmatch mot Djurgårdens IF, det är vad som möter den lilla skara som under söndag eftermiddag besöker Kamratgården.

IFK Göteborgs spelartrupp är under dagens träning så gott som helt intakt (John Alvbåge saknas), även om ett antal spelare kör ”rehab” vid sidan om ordinarie gäng. Här syns Sam Larsson, Gustav Svensson, Daniel Sobralense och May Mahlangu – den sistnämnde med en känning i låret från tidigare i veckan. Blåvitt har redan dementerat allvarlig skada, men med tanke på det personliga upplägg som genomförs parallellt med ordinarie träning, blir det uppenbart att inga onödiga risker tas. Målet är givet: Mahlangu ska vara med på onsdag. Vi får hoppas att det blir så, för oj vad han behövs, vår nya, snabba klass-spelare på mitten.

Annars… en tämligen avspänd stämning råder. Lite spridda skratt under uppvärmningen, det är allt. Träning i skönt väder (lite längre fram ska passet övergå i ett lättare regn). Kvadd, tvåmåls-spel och avslut på mål. Inget uppseendeväckande i sig kanske, men bra flyt, bra tempo och hög koncentration syns i samtliga övningar – både från spelare och ledare. Inget att klaga på med andra ord… och Marcus Sandberg. Han håller Alvbåge-klass idag. Inte en enda boll släpps in under det halvtimmes-långa tvåmåls-spelet. Totalt igenspikat! Det är först när avslutningsövningar tar vid i träningens sista del som det ska komma att ändras. Darijan Bojanic gottar sig (som vanligt) när han får hål på Mackan. En pangträff i högra krysset. Fullständigt otagbart. Som alltid. Alltså, om han bara kunde få till det där i rörelse. Under match. Det är ju mycket boll i killen. Jisses.

Sägas ska att regnet skapar en viss sorti på avslutet av dagens träning. Folk drar iväg, spelare likaså. Själv passar jag på att stämma av med GTs Henrik Leman inför tisdagens GT live-sändning från Härlanda Park, där matchen mot DIF kommer att snackas upp. Jag medverkar själv från supporterhåll. Sändningen är tänkt att komma igång runt 10.00… men för att inte missa något  – håll utkik för mer bestämd information under morgondagen.

————————————————————————-

Redan vid lunchtid tas en kontakt med IFK Göteborgs Ludwig Augustinsson. Veckan har kantats av snack om intresse för den blåvite talangen. FC Köpenhamn sägs vara intresserade. Inget nytt i sig, men då det snart öppnar ett sommartransfer-fönster och ”Luddes” agent sägs vara inbokad för ett möte kommande vecka med klubbens nya sportchef Mats Gren, passade jag på att höra mig för om medias ryktes-kör. Lite senare tog även ett kort snack om dagens träning och onsdagens match på Tele 2-arena vid. Håll till godo folks!

Det har de senaste dagarna varit mycket diskussioner bland blåvita supportrar. Veckans skriverier om FC Köpenhamns intresse för dig ligger naturligtvis till grund för detta. Hur ser du själv på det hela?

– Jag vet att FCK är intresserade, men allt sådant sköter min agent. Jag koncentrerar mig bara på Blåvitt och att göra det bra här.

Låter bra det. Var förresten och spanade in dagens träning. Hur gick träningspasset för er idag, tycker du?

– Jag tycker det var en bra träning, men benen behöver oftast någon träning för att komma igång. Det kommer att vara ännu bättre i morgon.

På onsdag väntar bortamatch mot Djurgårdens IF. Vad tror du om matchen och vad krävs av er för att dra det längsta strået den här gången?

– Det kommer att bli en väldigt tuff match och matchen är mycket viktig för båda lagen. Vi behöver vara stabila bakåt vilket vi har varit i nästan alla matcher i år. Vi måste våga hålla i bollen och skapa chanser och sen sätta dit chansen när vi får den.

Om jag inte minns fel… det här blir väl din första match på Tele 2-arena?

– Ja, precis. Jag har hört att det ska komma mycket folk också, så jag ser verkligen fram emot matchen.

Vill passa på att tacka för att du alltid tar dig tid. Det noteras ska du veta. Sann kamratanda Ludde. Kör hårt nu!

– Kul att det uppskattas. Tack så mycket.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: