Blåvitts Jakob Johansson inför Elfsborg hemma: ”Vi är så laddade vi kan bli!”   Leave a comment

DSC_4203

Förra gången Blåvitt tog emot Elfsborg på Gamla Ullevi var en av huvudpersonerna för dagen hemmalagets mittfältskung Jakob Johansson. Då som nu – redo för match, inställd på seger. Foto: Fredrik Aremyr.

Så här dagen innan match, då IFK Göteborg genomfört sin slutträning, är tillfället helt rätt att ta pulsen på blåvita nyckelpersoner. Jakob Johansson har som bekant varit magsjuk i dagarna, men känner sig betydligt bättre och har precis som resten av laget – kört fullt på lördagens träning på Kamratgården. När jag väl får tag i mitt val av huvudperson i morgondagens tuffa möte på Gamla Ullevi, är det en taggad Jakob Johansson jag möter. Av magåkommor och liknande märks ingenting alls.

Så Jakob…. Med på träningen idag, pallar du med att spela/starta mot Elfsborg?

– Kändes bra på träningen idag, så jag är optimistisk. Jag är ju med i truppen så det är upp till Stahre om jag ska spela från start!

Tryggt och gott att höra. Drygt 13.000 biljetter sålda redan, gott väder och söndagsmatch. Hur laddade är du och killarna?

– Kan ju inte bli mycket bättre. Vi är så laddade vi kan bli! Bara att ge allt så kan det nog bli riktigt trevligt i morgon.

Lagets kapten Mattias Bjärsmyr gör klart inför söndagens match att hela lagets spel måste höjas tempomässigt, samt att djupleds-spelet måste komma igång bättre. Vad säger du om detta?

– Stämmer. Det var inte tillräckligt bra mot Falkenberg och det på flera sätt. Det måste bli bättre om vi ska få ett bra resultat mot Elfsborg.

Här kan vi se att du och Gustav Svensson bredvid varandra, jämfört med Philip Haglund som mittfältskollega, får en mer defensiv prägel på spelet. Din syn på saken?

– Inget konstigt i det. Tycker det har funkat bra med båda även om det blir lite skillnad i balansen mellan offensiv och defensiv.

Vad är då nyckeln till ett ägande av mittfältet mot Elfsborg – för att få önskad press på motståndaren?

– Ett kompakt, aggressivt lag och ett bra anfallsspel, så att vi kan vila med bollen också.

Till sist. Hur går det i morgon, vågar du dra till med en gissning på resultat?

– Extremt dålig på att gissa, men jag tror på seger hur som helst!

Räcker gott! Kör hårt och väl mött i morgon!

– Tack.

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: