U-17 Allsvenskan: IFK Göteborg tar emot Helsingborgs IF. Startelvan ute nu!   Leave a comment

U17 2013

För en vecka sen åkte IFK Göteborg till Kalmar för en tuff första bortamatch efter turneringsdeltagande i Italien. Med sig till Kalmar hade laget en väl utförd prestation i Italien, men svidande i ryggen även ett tidigare förlustderby mot Gais. Den här gången ska däremot allt som tidigare svajat (framför allt i den senare delen av säsongens inledande matcher) fungera ypperligt. Målen ska komma i strid ström och även om dubbla straffar drabbar Blåvitt i den senare delen av matchen, håller laget tätt i övrigt. Inga spelmål av Kalmar hamnar i matchens mål-statistik, däremot registreras ett sista avgörande mål för Blåvitt. Ett mål som blir till tre poäng och ett högst välförtjänt 3-2 resultat. Tränare Eijlert Björkman, som hör av sig under lagets hemfärd i spelarbussen, beskriver den långa resan från Kalmar som högst angenäm. Fullt förståeligt!

Idag spelar IFK Göteborg sin femte allsvenska match för säsongen. Den här gången handlar det om hemmamatch och för första gången för laget i år används Lemmingvallen. Motståndet står Helsingborgs IF för. Matchstart är 14.00. Det vankas återigen ett tufft möte. Samtidigt ska påpekas att IFK Göteborg vid de senaste mötena med skånelaget (under säsong 2013) äger ett bra vinstsnitt. Tränare Eijlert Björkman säger så här inför matchen:

– Det blir återigen en kul match mot ett bra lag. Vi har tränat bra i veckan och är väl förberedda för att spela om tre poäng.

Skönt att se är hur skadelistan krymper. Happy Johnsson står förvisso fortfarande inför operation, men den enda skadade spelaren i övrigt är lagets försvarare Ludwig Wikman. Avstängd i matchen mot HeIF är Omar Hamid Abdallah.

 

IFK Göteborgs ställer upp med följande lag:

Pontus Johansson

Ronni Mleczkovicz Ilias Titi Sasa Vajagic Alexander Sjursen

Ferki Aliu Sebastian Sjursen Viktor Niklasson Isak Edlund

Kevin Lukacs Ibrahim Bah

På bänken från start:

Tom Amos, Jakob Sellhed, Markus Wetterskog, Ali Atwi, Anton Ocampo, Ibrahim Diabate, Isak Skoog, Markus Ginman

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: