Träningsrapport från KG – Test av målvakt Ludwig Bergström   Leave a comment

John Alvbåge är tillbaka i målet

Säsong 2012 sågs John Alvbåge åter i det blåvita målet, då högst välkommen. Två år senare är han ännu en gång saknad, om än av en helt annan orsak. Foto: Fredrik Aremyr

Det är inte lätt att tycka till om något som har med fotboll att göra bara genom att kolla in ett enskilt träningspass. Varken lätt för bevakare eller spelare i fråga, ska tilläggas. Finväder, fika på Gunnebo slott, ett ynka tweet om test av besökande målvakt… Med kort varsel läggs eftermiddagen om – från att vara planerad till match-span av Pool på Anfield, till skuggläge med lap-topen på en grönskande Kamratgård. Ibland går det snabbt i svängarna, som oftast på gott och ont.

Väl på Kamratgården (den här soliga söndagseftermiddagen i stort sett helt fri från besökare) möter en grönskande miljö, med en någorlunda hygglig gräsmatta upp. Behaglig temperatur, bra stämning på dagens blåvita gäng och en tränartrio i Stahre, Edlund och Westerberg skapar som alltid goda förutsättningar för en trevlig fotbollsstund. Nu vankas det U-21 match mot Mjällby och det redan i morgon eftermiddag, något som präglar tränande lag på plan. En större del spelare försvinner direkt efter värmning och tidiga träningsövningar. Kvar blir en tänkbar trupp inför morgondagens match på Hjällbovallen.

Vid sidan om den stora gruppen utespelare syns en trio målvakter. Marcus Sandberg och Sulejmen Sarajlic värmer upp tillsammans med gästande målvakt Ludwig Bergström. Ett två dagars test står på programmet. Träning med A-laget och U-21 match ingår. Att slå fast efter knappa timmen på KG är att målvakten för dagen, som enda sista utpost i ett enda mål, får ”visa färg” och det med stort F. En anfallslinje med uppemot fyra offensiva spelare åt gången fullkomligt bombarderar besökspersonen för dagen. Uppgiften… ja, den får nästan betraktas som hopplös. Bollarna fullkomligt spottar in i mål – högt och lågt, snabbt och hårt. Darijan Bojanic, Joel Allansson, Philip Haglund och May Mahlangu öser på för glatta livet. Avslut efter avslut möter en synnerligen svettig Bergström.

Trots ålder och erfarenhet (30 år, senast i Örebro SK, tidigare bland annat i klubbar som Västerås SK och Mariehamn) är det nog i ärlighetens namn ett tag sen en ordentlig uppgift mellan stolparna tog vid för Bergström. Gröna målvaktshandskar till trots! Ingenting hjälper. Visst, en och annan retur genom snygg fotparad (lite Bengan över det hela) bjuds det på, men annars är det uteslutande nätets sång vi åskådare på plats får höra. Killarna med glöd i dojorna tjoar och jublar högt. U21-tränare Alf Westerberg manar på, berömmer och hetsar. Ludwig Bergström ger sig gång efter annan på jobbet, söker koncentration, men… det blir bara för mycket. Till sist slås också näven snett i luften och en vattenflaska hamnar i marken. Med all rätt!

Nu är det här en test. En första sådan. På träning. Allt i ett måste-läge med kort varsel. Men med ett matchtest på U-21 nivå däremot, då lär ett och annat svar säkerligen ges. Efter morgondagens match ska IFK Göteborg ta ett beslut i frågan.

Att Blåvitts nyligen tillträdde sportchef Mats Gren bevakar hela träningen på plats, det förvånar inte alls. Ett beslut om en extra målvakt, under en kortare period, där en kontraktslös 30-åring alltså ska till att fylla en roll som minst ska kunna mäta sig med IFK Göteborgs andremålvakt Marcus Sandberg. Nja, det får allt bli ett korrekt beslut värt mödan. Att ”Sulle” sparas i skuggan av John Alvbåges skadefrånvaro, det kan jag köpa. Men efter vad jag sett idag…

Nåväl, efter morgondagens test i U-21 tas som sagt ett definitivt beskedet i frågan. Det kommer säkerligen att vara ett beslut av helt rätt sort. Om det hyser jag inget tvivel alls.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: