Analys/återblick: Blåvitts Mikael Stahre inför förra hemmamötet mot Åtvid   Leave a comment

Stahres goes wild.jpg

Efter att ha bjudit på ett bitvis obefintligt blåvitt spel mot Malmö FF och senast – ett bedrövligt spel över 90 minuter mot BP, är det nu dags för ny hemmamatch. Efter att ha vunnit båda mötena mot Åtvid säsong 2013 är det vid en första anblick inget fel på varken ingång för dagens match eller poängsnitt det senaste året. Däremot befinner sig IFK Göteborg just nu i ett spelmässigt bottenläge, något som måste igenom en ”total make-over” om det ska bli poäng och seger i kvällens match. Den saken är alldeles stenklar. Vi talar här om en match som vid vinst placerar Blåvitt på en bra nivå tabellmässigt, men som vid en förlust bidrar till ett fritt fall, ett ”proppen ur” och det redan i starten av årets säsong. The heat is on boyz and galz!

Extra intressant därför att tillåta sig blicka bakåt, om så bara för en kort stund. Ett större svep har gjorts. Efter att ha synat bilder och intervjuer omkring höstens (september 2013) vinstmatch på Gamla Ullevi… så här säger till exempel tränare Mikael Stahre till C More innan match om vilka detaljer som är viktiga om det ska bli tre poäng:

– Det är som vanligt att ange en bra ton framifrån. I vårt försvarsspel ska vi vara aggressiva. Sitta ihop med laget är en extremt central del. Självklart ska vi gasa här idag och ha en offensiv ton på det hela. Men då måste man också vara aggressiva i sitt försvarsspel och att vi kan vinna bollen på gynnsamma ställen på plan. Aggressivitet och fart är nyckelorden.

Nu var förvisso läget inför föregående möte lagen emellan helt annorlunda mot kvällens, då IFK Göteborg i september på allvar fick chansen att kliva in i höstens allsvenska guldstrid. Vann gjorde Blåvitt (med Tobias Hysen på plan, ej att förglömma) med hela 3-0.

1-0 kom redan efter 11 minuter. Kjetil Waehler når högst på en hörna lagd av Tobias Hysén och nickar bollen distinkt in i målets vänstra kryss. Intressant att notera från den här matchen är att Emil Salomonsson är med från start och som han öser på högerflanken. Ingen superhistoria fotbollsmässigt i första halvlek, bland annat missar Robin Söder ett antal fina lägen, men fartfyllt är det definitivt.

Kjetil Waehler ska sen göra även 2-0, det en bit in i andra halvlek. Sam Larsson och Lasse Vibe gör slutligen 3-0 (där Vibe touchar bollen över mållinjen och därmed gör sitt första mål i den blåvita tröjan). Även i andra halvlek syns massor av missade av avslut (det ser ut då som nu ungefär), men ett svagt Åtvid och ett ösigt Blåvitt ger det resultat vi även i kväll vill ta del av. Siffrorna i sig är inte det viktigaste, men att spelet ser ut som Stahres beskrivning ovan. Ja!

Mikael Stahre var det ja. Så här sa han efter förra årets vinst:

– Det är som det är i livet. Ibland kan det vara komplicerat, men det handlar om att göra det enkla bra. Det gjorde vi idag, tycker jag. Vi är stabila i 90 minuter plus tillägg. Stabila i vårt försvarsspel, förhållandevis i alla fall. Jag tycker att vi spelar en bra relativt enkel fotboll, dessutom är vi bra på fasta situationer idag. Två mål av Kjetil Waehler. All cred till Magnus Edlund som jobbar stenhårt i ledarteamet med förberedelser. Bra servat, bra av Kjetil men också av organisationen. 

Det där sista ser jag gärna appliceras åter och det redan i kväll. Att det servas, jobbas och slits stenhårt med förberedelser – coaching, byten i tid och ett kreativt spel på mitten…

Gasa på, sa Stahre i höstas! Ett måste även i kväll. Det över 90 minuter plus tillägg.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: