Blåvitts May Mahlangu med mot Åtvid? Test sker på dagens träning 14.00   Leave a comment

Årsmöte - May Mahlangu

Från passivt häng på sittplats till aktivt deltagande på Gamla Ullevi. Steget är och har varit långt, men trott om ni vill –  Äntligen ser May Mahlangu ut att vara klar för spel. Foto: Fredrik Aremyr.

 

När jag under ett samtal med avgående sportchef för IFK Göteborg Håkan Mild lyfter vårens stora värvning May Mahlangu, kommer lovorden direkt.

– Man ska komma ihåg att vi har haft gott om tid att scouta Mahlangu. Vi vet vad vi får här. Får han bara vara hel kan det bli riktigt bra framöver.

Jag har tidigare skrivit om May Mahlangu, Helsingborgs före detta offensiva supermittfältare. Utan att överdriva nu, men här har IFK Göteborg lagt beslag på landets tveklöst bästa på sin position. Om han sen håller för spel på matchnivå, i den pressade situation som Blåvitt nu befinner sig i, det återstår att se.

Mahlangus rehab-period har varit konstant sen första dagen kontrakt skrevs (gäller säsongen ut). Han har kämpat hårt för att komma tillbaka i form. Träningsrapporter här på bloggen vittnar successivt om mittfältarens framfart. Första träningspasset med resten av laget kom dagen innan hemmapremiären mot Malmö FF. Även om inte tempo och löpningar fungerade fullt ut, så fanns alla kvaliteter inkapslade, på offensiv mittfälts-position, precis utanför motståndarens box. Kvicka fötter, grym bollbehandling och så den där blicken för spelet. Samma känsla för åskådaren som när Pontus Farnerud förflyttar boll – det bara flyter på. Vackert att titta på, svårt att få stopp på.

Att May Mahlangu är sugen på att bokstavligen ”kliva in i matchen” råder det inte någon tvekan om. Redan för en månad sen fick många chansen att observera hur spelaren i fråga, under träning på Härlanda Park, tittade långt efter sina lagkamrater när två-målsspel kördes igång på full plan. På väg mot ”dricka-hörnan” blev det till att trixa med bollen framför publiken, likadant hela vägen tillbaka till Fredrik Larssons lilla rehab-stuga. Långa blickar, tunga steg… sen åter fullt fokus på dagens rehab-övningar. Inget gnäll, utan fullt fokus på uppgiften. Här har vi en klass-spelare som verkligen kämpar. Målet är klart och tydligt – det är framåt som gäller. Mot spel. Mot match. Mot vinst!

Att det dessutom är en kanonkille som anslutit till IFK Göteborg, redo att göra allt i sin makt för att bidra till laget, om det vittnar Gustav Hessfelt, klubbens ko-ordinator – en av de som under Mahlangus första tid på Kamratgården är honom absolut närmast.

– Jag tror aldrig jag har tagit emot en professionellare spelare tidigare. Killen är helt enorm. Så motiverad. Så trevlig och rolig. Han är en ny favorit hos många av oss. Får han sen ut allt detta på plan, då blir det åka av. Lita på det.

Förutsättningarna finns, som synes. Nu ska bara killen komma in i liret också, OCH för att det ska kunna ske måste han få spela. Om han redan i morgon är med i startelvan mot Åtvidaberg ska jag låta vara osagt, men att han debuterat med IFK Göteborg innan påsken är över, det tar jag närmast för givet. Allt annat vore grovt tjänstefel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: