Inför IFK-MFF: Intervju med Blåvitts Robin Söder   Leave a comment

Firma Söder och Hysen är pausad

Så här fint såg det ut vid ett flera tillfällen för Robin Söder på Gamla Ullevi under säsong 2013. Då med en tajt kompanjon i Tobias Hysén. Nu väntar Malmö FF i morgon. Platsen är den samma, även om nu Tobbe saknas… Målet däremot är detsamma som alltid. Vinst och tre poäng!

Robin Söder förbereder sig för match och hemmapremiär. Sent söndag kväll tar vi oss ett klassiskt inför-snack. Humör och fokus är gott. Känslan är där och suget att spela på Gamla Ullevi igen – Det är större än någonsin. Det är äntligen dags för match. För Robin. För oss. För alla!

Hur är läget inför morgondagen Robin?

– Vi har haft bra fart på träningarna så det ska bli en spännande uppgift att möta Malmö. Sen ska det bli sjukt kul att få springa ut på Gamla igen.

Det var onekligen ett tag sen sist. Tre poäng med hem efter omgång 1 av årets allsvenska serie. Malmö FF gästar Gamla Ullevi, 16.000 sålda biljetter. Vad säger du om det utgångsläget?

– Jag tycker att det känns stabilt. Vi gör en bra match senast, men samtidigt finns det utrymme för förbättring, så det gäller att vi tar med oss det vi gjorde bra senast och sen bygga vidare på det. Det är bara att gå ut och spela vårt spela och köra som fan.

1-1 mot MFF senast ni mötte laget på Gamla Ullevi. Då tog det en hel match innan kvitteringen kom (Sam Larsson). Vilken matchbild vill du se i morgondagens möte?

– Ja, det var en tät match senast på hemmaplan. Vi behöver göra det vi är bra på så många gånger vi bara kan och vi är duktiga när vi är aggressiva. Vi måste vinna bollen för att sen gå mer på attack eller etablera spel på offensiv planhalva.

Din roll här är given. Noterar under dagens träning på Kamratgården att nyförvärvet May Mahlangu ännu inte är fullt spelbar. Bollar som skickas till dig i boxen, på det sätt som du vill ha det, vem förser dig med det i morgon?

– Nej, det var hans första träning idag, så vi behöver kanske ge honom några veckor till innan han är igång för fullt. Vi har många duktiga spelare som är duktiga på att få in bollen i boxen från båda kanterna. Även jag och Lasse Vibe har haft bra samspel, som jag tycker vi kan få ut ännu mer av.

Du ska få möta kudden strax Robin… Vill bara höra din kommentar om ett löfte Thomas Ravelli gav mig nyligen. Han säger ”Robin Söder kommer att vinna skytteligan i år, bara så att du vet”. Vad säger du?

– Haha, ja vad ska jag säga. Jag siktar på att göra fler mål i år än förra året, sen får vi se hur långt det räcker. Jag ska göra allt jag kan för att vi ska vinna matcher.

Gott mos Robin! Slutligen, vågar du dig på ett resultat?

– 2-0. Vinst.

Grymt. Kört hårt nu. Vi ses i morgon.

– Tack!

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: