Kvartsfinal Ligacupen U-17: Blåvitt tar sig till Växjö. Startelvan ute nu!   Leave a comment

U17 2013

Det är dags för finalspel i årets första riktiga turnering. Laget är laddat, vädret är fint. Bättre förutsättningar går inte att få. Framåt Blåvitt!

I och med att gruppspel i årets Ligacup avslutats rapporteras följande på bloggen:

IFK Göteborgs U17-lag vinner dagens match (22 mars) i Ligacupen mot Ljungskile med 2-0. Det tar laget samma väg som A-laget – obesegrade genom gruppspel, vidare som gruppvinnare till kvartsfinal. Känslan i laget är naturligtvis mycket god. 

Nu väntar kvartsfinal för det blåvita gänget. Eftersom gruppsegern nu är ett faktum (vinst/resultat mot i tur och ordning: Gais 3-1, Häcken 3-2 och Ljungskile 2-0) och två matcher av tre spelats på bortaplan, väntar sannolikt en hemmamatch och det redan kommande helg. Vilket lag IFK Göteborg kommer att få möta i kvarten återstår att se. Lottning sker först på måndag och innan dess ska ytterligare grupper färdigställas.

Riktigt som förväntat utvecklar sig nu inte vägen till slutspel. Lottning sker redan sent söndag kväll och istället för en i förväg väntad hemmamatch blir det tvärtom bortamatch. IFK Göteborg ställs emot Östers IF. Just nu är spelarbussen på väg att rulla in i Växjö och den spelplats som för dagen gäller – Konstgräs-planen bakom gamla Värendsvallen (samma utomhusplaner som Östers IFs A-lag nyttjar). Matchstart är 14.00. Ett mycket laddat lag tar sig med glädje an årets slutspel i Ligacupen.

– Målet är att vinna matchen, men också göra en bra prestation, säger IFK Göteborgs tränare Eijlert Björkman.

För dagens match mönstras starkast möjliga lag, även om en del skador fortsatt hänger kvar för laget. Efterhängsna, även om det just nu ändå ser ut att gå åt rätt håll.

– Ilias Titi och Rikard Cindric är lite på gång nu och kan vara aktuella inom 14 dagar. Vi inväntar operationstid för Happy Johnsson (menisk) och Arber Mehmetaj (korsband). Ibra Diabates stegrar sin träning, men det dröjer nog ett par veckor extra för en återkomst fullt ut. 

 

IFK Göteborg ställer upp med följande lag:

Tom Amos

Ronni Mleczkovicz Sasa Vajagic Markus Ginman Alexander Sjursen

Isak Edlund Sebastian Sjursen Omar Hamid Jakob Sellhed

Kevin Lukacs Ibrahim Bah

På bänken från start:

Pontus Johansson Viktor Niklasson Ali Atwi Markus Wetterskog Ludwig Wikman Ferki Aliu Isak Skoog

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: