Ligacupen U-17: Efter blåvit vinst i derbyt mot Gais – Tränare Eijlert Björkman tycker till   Leave a comment

image

Även om tavlans siffror är strikt lag, vinner inte Blåvitt på gammalt maner – övertag sett över 90 minuter… Nej, snarare är det tillfälligheter och flyt med domslut som till slut leder till ”sista spiken i kistan” och därmed vinst. Efter en mållös och jämn första halvlek, där Gais enligt IFK Göteborgs tränare Eijlert Björkman, är det starkare laget, inleds andra halvlek på ett helt annat sätt.

– De får en straff omgående efter öppningen av andra halvlek. Nu kvitterar vi i och för sig redan efter fyra minuter, men vid straffen hade vi kunnat göra det bättre.

Gais ligger på hårt och är också, en lång bit i andra halvlek, det starkare laget. En viss ”duttighet” i Blåvitts försvarsspel och ett antal tveksamma beslut bjuder Gais på både hörnor och frisparkar.

– Sen får de inte dit bollen, vilket ger oss en möjligheter att flytta upp. Sen skulle vi kunnat vara lite tuffare i det offensiva spelet. Det var planen från början, men det löser sig bra till slut.

Eijlert Björkman syftar här på målen vid både 2-1 och 3-1. Mål som tillkommer då Gais blottar sig bakåt. Blåvitts Jakob Sellhed trycker vid 2-1 in bollen distinkt – rätt upp i nättaket. Det efter att ha satt ett tidigare kvitteringsmål (1-1) gör Sellhed till matchens starke tvåmålsskytt. 3-1 gör lagets forward Kevin Lukacs. Efter att snyggt ha rundat grönsvart målvakt placeras bollen i öppet mål. Upprinnelsen till målet däremot är dagens snackis alla kategorier.

– Alltså, det är svårt för oss på andra sidan planen att avgöra om det var straff för Gais eller inte. Men att gå in så hårt och i det läget av matchen… nej, vi hade tur där.

Situationen allt handlar om är en fällning nere i höger hörn… Blåvit back går in hårt, fällning sker dessutom innanför straffområdet. Klar straff till Gais kan tyckas, men domaren friar. Frispark och Gais tappar helt fokus på uppgift. Blåvitt kontrar, 3-1 och matchen är över.

– Vi löser det till slut. Skönt med vinst i årets första tävlingsmatch. Jag är nöjd med vår insats, men inte mer. Det finns mycket att jobba vidare på, avslutar Björkman.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: