Blåvit Valhalla-premiär 2014: Det närmar sig folks…   2 comments

wpid-IMAG3087.jpg

Snart är det åter dags. Premiärspel på Valhalla för IFK Göteborgs A-lag, ”Berra” inkluderad. Foto: Guld Alex.

Mängden sparade bilder från senare års försäsongs-matcher på Valhalla är enorm. Från suddiga eländen till makalösa close-ups signerade Fredrik Aremyr trängs i den här bloggens mediabibliotek. Mest karaktäristiskt för hur försäsongen verkligen är – bilden på lagets pappa Bertil ”Berra” Lundkvist som lutar sig mot kortsidans avspärrning, placerad mitt i spelargången. Korta kommentarer, en och annan svordom. Nära till skratt, nära till omtanke. Alltid. En av mina absoluta favoriter ska sägas. En person att beundra, en person att se upp till…

I år har Berra fått förstärkning. Kommer vi möjligtvis få bevittna hur legend Ruben Svensson tar plats bredvid Berra? Spanandes ut mot planen, följandes varje steg hans blåvita killar tar. Inte omöjligt. Inte omöjligt alls.

För övrigt… mycket är sig likt. Förutom att Tobias Hysén, Pontus Farnerud och Hannes Stiller inte är med i gänget – mycket håller samma ton inför lördagens hemmapremiär mot danska Ålborg. Förköpsbiljetter är sålda i ett större antal, snacket går om var ölen innan match ska tas, Änglarnas efterföljande årsmöte berörs (15.00 Gamla Ullevi), väderleksrapporter följs… Det är väl just vädret som skiljer nämnvärt mot hur det var för exakt ett år sen. Då var det smällkallt på Valhalla. Nu är det snarare vad, november?

I år är det till att pröva ”offensiven”, där lagets defensiv vid en snabb jämförelse med 2013, ändå får ses som någorlunda etablerad (ni minns säkert vad huvud-uppgiften för tränare Mikael Stahre var vid den här tiden för exakt ett år sen)… bara att vänta och se hur årets premiärelva formeras.

IFK Göteborgs Gustav Hessfelt gav mig ett tidigt ”stall-tips” och brände i rena farten av ett 4-1 resultat som fullt troligt.

– Vi kommer att få se ett sprudlande anfallsspel. Tro mig.

Gärna det. Inte mig emot, eller för den delen – någon av de uppemot 3000 övriga vittnen som lär vara på plats om ganska exakt två dygn. Hur sen den sprudlande delen av Blåvitts offensiv kommer att ta sig gestalt, om det finns ingen information att hämta. Inte än.

I morgon besöker jag traditionsenligt årets första inför-träning, även den förlagd till matchplats Vallhalla. En och annan pratstund med blåvita spelare ska även klämmas in, även det efter invant mönster. Darijan Bojanic och Nordin Gerzic står i år på fleras önskelista. Kanske ger det lite svar om vad som väntar. Vi får se.

Hur som helst. Match på lördag. Valhalla ligger där och väntar. På oss. Kamraterna. Dags att börja ladda. Tjockstrumpor, termosar, blåvita halsdukar…

Det närmar sig folks.

 

 

Annonser

2 svar till “Blåvit Valhalla-premiär 2014: Det närmar sig folks…

Prenumerera på kommentarer via RSS.

  1. Mikael Dyrestam är han med igen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: