U-19 i England: Intervju med lagets nya vänsterback Damon Kavousi   Leave a comment

b2db0de639d3a517cd5ecfd94481af40

Damon Kavousi, en av IFK Göteborgs nya U-19 spelare. På plats i England för träningsläger, inkluderat är ett antal fina matcher. Synd att klaga då…

Efter att Blåvitts målvakt Sulejemen Sarajlic tagit sig tid att gå igenom lagets match mot Manchester City, hör lagets försvarare Damon Kavousi av sig tillbaka. Ytterligare en intervju är förberedd och som så många gånger förr, följer ett samtal präglat av både fotbollssnack och kringsnack. Det är inte på något sätt första gången vi talas vid efter en match. Kavousis tid i Eijlert Björkmans U-17 har varit lång och innehållsrik. Steget upp till U-19 är därför både naturligt och högst välförtjänt, och även om speltiden i lägrets första match mot M City är minimal, så är tillfredsställelsen hos spelaren i fråga stor. Att bara få vara en del av landets regerande U-19 mästare, är enligt Kavousi stort. Möt här lagets nya vänsterback och tidigare lagkapten Damon Kavousi.

—————————————————————————————–

Söndag kväll och det blåser värre här hemma i Göteborg. Riktiga kastvindar, ska sägas. Är det möjligtvis ert ursinne efter 3-3 mot Manchester City som vi nu får ta del av?

– Nej, men det är inte varje dag man får ett tillfälle att möta Manchester City, och självklart när man är så nära vinst som vi var så vill man ju vinna. Efter matchen var det mycket ilska, men efter någon timme så började det lugna sig och de flesta var mycket nöjda med 3-3.

Blåvitts officiella hemsida talar om en stark insats. Er målvakt ”Sulle” menar att besvikelsen är enorm. Vad säger du själv om matchen?

– Själv så hoppade jag in de fem sista minuterna! Men den första halvleken såg man tydligt att killarna på plan hade det svårt, men i andra såg man lite mer självförtroende och spelet blev allt bättre! Men det var ju den första riktiga matchen på länge och man märkte att det finns saker att jobba på.

Som till exempel?

– Försöka bli tajtare som lag och förstå varandras spel. De yngre spelarna kanske är lite mer tillbakadragna. Sen kan ju allt bli bättre, men att förstå varandras spel tror jag är viktigt. För alla i den här truppen är bra spelare och kan mycket.

Få lite mer matcher i benen tillsammans, menade Sulle. Håller du med?

– Ja, självklart. Det är i det allt ligger, sen att de yngre får lite mer självförtroende, så att de spelar sitt spel på plan.

Du kommer in i minut 82. Ni har ett övertag och ni leder med 3-2. Sen kommer den där frisparken som går snett i muren… vad säger du?

– Man har en mur för att den ska täcka en del av målet, men så viker någon ner sitt huvud och den styrs på en axel och går in. När det är några sekunder kvar så ger man verkligen allt för att vinna, men man lär ju sig förhoppningsvis av sina misstag.

Från det ena till det andra – stämmer det att laget har varit och sett Manchester United möta Fulham i kväll?

– Inte laget, utan bara tre personer! Men laget ska se både Manchester City – Sunderland och Manchester City – Chelsea.

Du är ingen United-supporter va?

– Ha ha, nej det finns inget intresse där!

För de som inte känner till dig så väl. Vem är du och vad är din roll i årets U-19 lag?

– Jag är väl en kille som alltid gillar att se stilig ut, ha ha. Älskar kläder och tycker om att spendera på kläder och andra prylar, som smycken och skor. Min roll i årets U19-lag är att bli en så bra ytterback som möjligt och utvecklas! Självklart försöka sprida så mycket glädje som möjligt.

Om du jämför dina år i U-17 med Eijlert som tränare, är det någon större skillnad mellan att spela i U-17 och U-19?

– Oj, den frågan kanske ska ställas lite senare på året. Vet inte än, men Alf, Thomas och Eijlert, alla är ju väldigt bra tränare. Man lär sig mycket. Skillnaden är väl killarna. Det smäller kanske lite mer, lite mer skrik.

Avslutningsvis. Med fokus framåt. Två matcher kvar att spela innan hemresa – först mot Burnley sen mot Leeds. Blir det mer speltid för din del nu, tror du?

– Ja, det hoppas jag verkligen!

Gott Damon! Lycka till med resten av lägret och tack för att du tog dig tid. Vi hörs.

– Tack själv.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: