Costa del Sol Trophy: IFK Göteborgs Ludwig Augustinsson dagen efter vinst och mål   3 comments

ludwig2-1024x492

Dagen efter IFK Göteborgs första match i den spanska turneringen Costa del Sol Trophy vilar laget upp sig. Vinst med 4-0 i en minst sagt knepig match, stämplad i efterhand som både ”läggmatch” och ”skandalmatch”. Tidningar hemma i Sverige prånglar ut framsidor och löp med det ena efter det andra… IFK Göteborgs sportsliga insats får snällt finna sig i att förpassas till något avlägset hörn i bakgrunden. Åtminstone fram till Blåvitts vänsterback Ludwig Augustinsson tar till orda. Som bekant är det bara ett enda fokus som gäller för BP-produkten ”Ludde”, del av den nya Guidetti-generationen – Prestera, prestera och åter prestera.

Ludwig Augustinssons insats under gårdagens match mot bulgariska Lokomotiv Plovdiv är otvivelaktigt ett stadigt kliv på rätt väg. 90 minuters spel på given vänsterbacks-position, utfört på ett klanderfritt vis. Bara att kliva på och ta kontakt med huvudpersonen. Inget att vänta på. En digital konversation, som ännu en gång tar vid med omedelbar verkan. För så är det nämligen – Vankas det fotbolls-snack så är responsen från Ludwig Augustinsson alltid hundra-procentig, givetvis utförd i expressfart.

Vill egentligen bara gratta dig till din ”riktiga” årsdebut i blåvit tröja… det är ju så länge sen vi fick se dig igång för fullt. Många såg matchen igår. Alltså, dina räder på vänsterkanten, samarbetet med Lasse Vibe och den där känsliga vänsterfoten. Mumma Ludde!

– Tack så mycket. Kul att du säger så! Det var riktigt kul att spela. Kändes lite rostigt i början, men kom in i det mer och mer. Det kändes väldigt bra i andra halvlek, samt att jag fick sätta dit en boll.

4-0 målet ja. En snygg klack från Sam Larsson och sen… den där yttersidan, med vänstern. Var det där en av de nya finterna du pratade om innan match?

– Nej, inte just det jag tänkte på, men de kommer nog snart, he he. Ja, det var fint lir innan målet och en grym klack från Sam!

Vad tyckte du om matchen som sådan?

– Jag tyckte vi gjorde en bra match. Vi var aggressiva, vann mycket boll och spelade snabbt. Vi skapade många chanser och borde gjort ett par mål till, men matchen som helhet var bra och det känns bra för att vara såhär tidigt på säsongen.

Hur känner kroppen sig dagen efter 90 minuter matchspel?

– Klart man är lite seg, men annars känns kroppen bra. Vi har kört hårt nu under försäsongen, så man känner sig stark.

Vila för din del i nästa match, eller?

– Nej det är inget vi pratat om. Vi får se. Jag vill alltid spela, he he.

Gott Ludde. Du låter till och med toppform. Härligt. Ha det fortsatt bra i Spanien nu. Vi hörs!

– Det gör vi!

 

 

 

Annonser

3 svar till “Costa del Sol Trophy: IFK Göteborgs Ludwig Augustinsson dagen efter vinst och mål

Prenumerera på kommentarer via RSS.

  1. Ehhh…målet var ingen yttersida.

  2. Det är ju insidan av foten, väldigt tydligt dessutom.

    Se själv: http://ifkgoteborg.blogspot.se/2014/02/highlights-ifk-goteborg-lokomotiv.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: