Personligt: Gästbloggare ”Freddie” om Blåvitts premiär på Marbella-stadium   Leave a comment

72882_10152191653573522_41630675_n

Solen går ned fort vid Medelhavet. Så även i fredags, då IFK Göteborg spelade premiärmatch i Spanien mot rumänska mästarna Steaua Bukarest. Foto: Freddie Rosander.

I fredags spelade IFK Göteborgs sin första match spelår 2014. En match som följdes flitigt hemifrån, med stängda dörrar mot kylan, via stream-sändningar och text-rapportering. På spanska solkusten däremot, nära havslinjen, var väder och vind perfekt. Vid solnedgång klev lagen IFK Göteborg och Steaua Bukarest in på planen. Förutom en sliten gräsmatta var förutsättningarna för en gastkramade tränings-premiär där. Sen blir premiärer, inte minst tidig försäsong, oftast… bara så där. Något som stämde väl in på första halvlek. Andra halvlek däremot. Även om resultatet 0-0 ser trist ut, gav senare delen av matchen mersmak… ni som såg matchen vet.

Att ha sett den här matchen på plats… ni ska tro att det är exklusivt – för i år ryms samtliga blåvita supportrar på dina händers fingrar! En som faktiskt sett matchen live är Marbella-lägrets gäst-bloggare Freddie Rosander. Här följer hans personliga dragning av matchen. Håll till godo!

Arena, inramning, upplevelse…

– En typisk spansk liten arena med egen pub och charmig atmosfär. Från läktaren är vyn fantastisk med bergen i bakgrunden.

– Det var en skön känsla att vara på match igen. Som ett barn som fick tillbaka nappen efter lång väntan. Så skönt!

– Lite gapande och pilsner. Bra väder och allmänt gött!

– Grabbarna trevliga efter matchen, precis som ledare. Vi applåderade varandra.

– Beröm för de nätta sånger vi hostade upp och de runt 50 Bukarest-supportrar som var på plats! Vi var FYRA plus några neutrala svenskar och Prio-Nisse.

Första halvlek…

– Trevande spel från båda lagen och ganska chans-fattigt. Steua Bukarest något bättre, men inte mycket. Som tidigare nämnts så filmas det mycket, något domaren köper. Tråkigt! Hur som helst – Inga riktiga utropstecken.

Andra halvlek…

– Blåvitt är piggare och bättre. Skapar en hel del, bland annat en chans där Darijan Bojanic som så när kunde trycka dit bollen, men som nu istället räddades av försvarare straxt innan mållinjen. Överlag mer chanser och ett hetare gäng. En solklar straffsituation (Lasse Vibe kapas brutalt) där domaren friar och spelar dum. Hur som helst, grabbarna gör en bra match för att vara den första i år. Ser även en pigg Nordin Gerzic, liksom övriga inhoppare. HJ, DB, Sobra…

Ett sista måste… 

– Bra match av Darijan Bojanic, samt ett oväntat bra resultat på vänsterbacks-platsen. En positiv överraskning.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: