U-17: IFK Göteborg vinner dagens träningsmatch mot Utsikten med 4-1   Leave a comment

imageI paus följer taktiskt snack från IFK Göteborgs tränare Eijlert Björkman och Christian Djuvfelt. Trots att laget leder med 3-1 lyssnar spelarna uppmärksamt. Fokus är redan på nästa uppgift – att ”täta till” defensiven ytterligare i andra halvlek. 

Hemmapremiär 2014 är för IFK Göteborgs U17-lag förlagd till Ruddalens IP. Motståndet för dagen står Utsiktens U-19 lag för. Två lag nyligen påfyllda med nya spelare, precis som alltid vid den här tiden på året. Det är tidig försäsong. Få lag är ännu på en nivå där flyt och samspel präglar matchspel. Men även om en jakt på positioner, tempo och roller på plan pågår för fullt, så är det ändå bra nivå på både spel och effektivitet, det matchen igenom.

Eller… om sanningen ska fram så var den blåvita inledningen, åtminstone enligt lagets huvudtränare Eijlert Björkman, en bra bit ifrån godkänd.

– Vi vann med 4-1. Klart rättvist. Vi löper sönder Utsikten, men de är bättre under de första 10 minuterna av första halvlek, då vi tappar i positioner. Sen gick det för enkelt fram till 3-0.

I paus är resultatet 3-1 till IFK Göteborg. Trots smickrande siffror är Utsiktens mål störande, inte minst med tanke på att målet kommer i den allra sista delen av första halvlek. Ett inlägg i boxen ställer försvaret, som snöpligt drar kortaste strået. Nick i mål och paus. Därav snacket i paus (se bilden ovan).

– Vi tog upp en del i pausen, så att defensiven blev bättre. En massa byten i andra halvlek då alla fick speltid följer också med.

Blåvitt lyckas på ett effektivt sätt hålla tätt bakåt under hela andra halvlek. Spiken i kistan placeras i minut 57, då lagets nya forwards-par Kevin Lucacs och Jacob Sellhed (båda födda 1998) i vackert samarbete gör 4-1. Snabba omställningar och löpvilliga offensiva spelare är skillnaden lagen emellan, något Björkman ser positivt på inför kommande säsong.

– Många snabba och löpstarka spelare gör anfallsspelet spännande. Det blir extra kul framöver, då vi har många offensiva alternativ.

Nu väntar fler träningsmatcher, då närmast på bortaplan. Redan nästa vecka möter U-17 Jönköping-Södra, det vid samma tillfälle som IFK Göteborgs U-19 lag tar sig till Jönköping för match. Mer information kommer när det närmar sig.

 

Matchnoteringar:

Utsiktens BK – IFK Göteborg 1-4

0-1 9′ Ronni Mleczkovic

0-2 16′ Arber Mehmetaj (assist) Jakob Sellhed

0-3 26′ Ferki Aliu (assist) Omar Hamid

1-3 38′

1-4 57′ Kevin Lukacs (assist) Jakob Sellhed

Spelartrupp:

Målvakt: Pontus Johansson

Backar: Ronni Mleczkovicz, Sasa Vajagic, Ilias Titi, Alexander Sjursen

Mittfältare: Arber Mehmetaj, Anton Ocampo, Omar Hamid, Ferki Aliu

Forwards: Jakob Sellhed, Kevin Lukacs

Avbytare: Tom Amos, Marcus Wetterskog, Ibrahima Diabate, Ibrahim Bah, Viktor Nicklasson, Ali Atwi

Byten

62′ Jakob Sellhed mot Ibrahim Bah

62′ Arber Mehmetaj mot Ibrahima Diabate

62′ Anton Ocampo mot Viktor Nicklasson

75′ Kevin Lukacs mot Markus Wetterskog

78′ Ferki Aliu mot Ali Atwi

82′ Ronni Mleczkovicz mot Ferki Aliu

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: