Träningsläger till trots – Blåvitts sportchef är ”on-line”   2 comments

Håkan Milds kontor

Årets första träningsläger för IFK Göteborg pågår för fullt. Förutom tillgängliga spelare och tränare finns även ett antal personer från klubbens ledning på plats. Sportchef Håkan Mild är med och paradoxalt nog betydligt mer tillgänglig än i vanliga fall. På Kamratgården är det ont om ytor för avstämning mot media och supportrar, men på ett läger långt ifrån vardagen finns plötsligt den där ytan. Bara att ta tillfället i akt och förhöra sig om saker som det pågående transfer-fönstret, spelare och kontrakt… i den mån det nu går att få några klara svar. Här lite av det som lyckas avhandlas med hjälp av modern teknik och läget ”on-line”.

Klart är att ex-blåvite backgiganten Ragnar Sigurdsson lämnar FC Köpenhamn. Ny destination för vår käre islänning är den ryska ligan och tabellmässigt mitten-placerade FC Krasnodar. När Sigurdsson 2011 lämnade IFK Göteborg och skrev kontrakt med FC Köpenhamn, var det med en vidareförsäljnings-klausul inbakad. En klausul införd av Håkan Mild. En av de frågor som under veckan varit av intresse att reda ut är: hur mycket IFK Göteborg kan tänkas tjäna på pågående transfer, då det Riskkapital-bolag (RKB) där Sigurdsson ingått sen köpet 2007, också ska ha sin beskärda del av kakan.

– Ragnar ingår i den ”korgen”, men hur fördelningen ser ut… det får du fråga hans agent om.

Klart är nu att fördelningen ser ut som följer:

45 % till IFK Göteborg

45 % till RKB

10 % till IFK Göteborgs Akademi.

Vidare kan nämnas att en så kallad ”solidaritetsersättning” (utfaller för en spelare upp till den fyller 23 år) kan komma att tillfalla den totala summan, vilket just nu ser ut att landa på runt 1,5 miljoner (Bekräftat i ett börsmeddelande under torsdagen är att FCK  fått ett anbud på 22 miljoner danska kronor. Den summan med diverse tillägg till rådande kontrakt, troligtvis ”sign-on” med mera, kan höja summan ytterligare). Det ser med andra ord ut att bli en rejäl slant som trillar in på IFK Göteborgs konto framöver. Trevligt värre.

——————————————————————————–

Vidare ställs ett antal frågor om specifika spelare och kontraktssituationer, då silly-season pågår för fullt. Två spelare som Håkan Mild fått specifika frågor om är Mikael Dyrestam och Gustav Engvall.

När det kommer till Mikael Dyrestams sorti från IFK Göteborg, går det att säga mycket och tycka ännu mer. Intressant att notera – väldigt lite är nämnt av parterna själva, i det här fallet IFK Göteborg och Mikael Dyrestam. Att Dyrestam söker klubb och att det finns intresse i Europa, det har redan tidigare framkommit genom media. Men vad Dyrestam själv tycker, eller för den delen kan tänkas stå inför, det är hittills okänt.

Håkan Mild saknar själv information om vad som händer just nu, men var IFK Göteborg står i frågan om Mikael Dyrestam, där råder det ingen tvekan.

– Har ingen information i frågan. Dyrestam vet att vi vill ha honom hos oss, men vi har inte fått något som tyder på att han vill det.

Läggas till kan att om Mikael Dyrestam väljer att skriva på för en klubb utanför Sverige tillfaller ett utbildningsbidrag IFK Göteborg. Med tanke på att Dyrestam är egen produkt och att det är första gången spelaren i fråga står inför ett eventuellt klubb-byte, kan summan tillbaka till Blåvitt bli av ansenlig art. Hur stor summan i slutänden kan tänkas bli, det är något att återkomma till framöver.

En spelare som också står inför en eventuell kontraktsskrivning och där förhandling just nu pågår är Gustav Engvall. Efter enastående insatser under 2013 – i både Blåvitts U-17/19 lag, liksom i höstens U-17 VM, är Engvall en spelare som IFK Göteborg vill knyta upp för framtiden.

Angående Gustav Engvall, är tanken från IFK Göteborgs sida att redan nu skriva ett A-lagskontrakt, eller skyndar ni långsamt?

– Vi förhandlar och har gjort så ett tag, men jag hoppas på ett avslut i frågan inom kort.

Väl värt att notera: Det finns redan nu planer på att göra en stor intervju med just Håkan Mild, men det först inför säsong 2014.

Fortsättning följer…

 

 

Annonser

2 svar till “Träningsläger till trots – Blåvitts sportchef är ”on-line”

Prenumerera på kommentarer via RSS.

  1. Helt säker på summan fck får? Jag läste i ekstrabladet att fck gör en vinst på 22 miljoner dk genom affären. Att transfersumman är runt 30 miljoner..

    • Det är samma summa jag avser. Slutsumman kan bli betydligt högre. Summor runt 40 miljoner har florerat i rysk press, det senast igår. Jag väljer en återhållsam ton här. Det kan svänga mycket innan slutförd affär. Fortsättning följer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: