Silly Season: Ragnar Sigurdsson till Ryssland = Extra klirr i Blåvitts kassa   Leave a comment

Ragnar Sigurdsson 1, 120530Ragnarök är åter på tapeten. Då (2012) landslagsmatch med Island  – Nu inblandad i ett dagsfärskt transferrykte- En transfer som det skulle kunna rassla till riktigt ordentligt om. Foto: Fredrik Aremyr

Dansk media (Ekstra Bladet) går idag ut med information om att FC Köpenhamns ex-blåvite mittback Ragnar Sigurdsson kan hamna i den ryska ligan 

http://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/dansk_fodbold/superligaen/fc_koebenhavn/article2190510.ece

140110 Nya uppgifter publicerade i Ekstra Bladet:

Allt tyder nu på att det är den ryska subtop klubben FC Krasnodar, som är ute efter Ragnar Sigurdsson. FC Krasnodar tros ha lagt ett bud i storleksordningen 20 miljoner danska kronor för Ragnar Sigurdsson, som har ett och ett halvt år kvar på sitt kontrakt med FC Köpenhamn. Då islänningen redan har passerat åldern 28 år, förväntas FC Köpenhamn tacka ja till budet. Det bekräftades av klubben igår.

FC Köpenhamn bekräftar enligt tidningen att en ”icke namngiven rysk klubb har lagt ett bud på FC Köpenhamns försvarare Ragnar Sigurdsson”. Det finns ännu ingen specifik information om vilken klubb som är inblandad, eller om parterna har börjat förhandla.

– Med hänvisning till de rykten som cirkulerar om ett mottagande av anbud på Ragnar Sigurdsson från en rysk klubb, kan bekräftas att FC Köpenhamn har fått ett erbjudande om försäljning. Om klubbarna kommer överens innan transferfönstret stänger, kommer ett officiellt meddelande att sändas ut, skriver FC Köpenhamn.

Ragnar Sigurdsson kommenterar själv uppgiften för Ekstra Bladet.

– Det var först i morse som jag hörde om intresset från Ryssland, då genom media. Normalt sett har jag med i avtalet med min agent att han tar hand om verksamheten och jag koncentrerar mig på att spela fotboll. Men jag ska nog slå honom en signal under dagen för att se om det finns något verklighet i det här.

Den ryska ligan hamnar snabbt i centrum. Sigurdsson stänger inga dörrar.

– Nej, inte alls. Jag har aldrig varit i Ryssland eller Ukraina, så jag vet inte hur det är. Jag pratar regelbundet med Sölvi Ottesen (isländsk försvarare, tidigare i FC Köpenhamn. Spelar sen 2013 i ryska FC Ural), och han är enbart positivt inställd till den ryska ligan. Han har bara positiva saker att säga om folket, staden och så vidare. Så jag är inte rädd.

Även ur ett blåvitt perspektiv blir transfern intressant. Dels då Ragnar är en av de ex-änglar väl värd att ta ett kliv vidare. Ruggigt stabilt mittbacks-spel under många år, både i IFK Göteborg och FC Köpenhamn, med både ligatitlar och en mängd europa-spel i bagaget talar för sig själv.

Sen finns det stora pengar att hämta i den ryska ligan. Här har även IFK Göteborg möjlighet att dra in en rejäl hacka vid en vidareförsäljning, då en klausul finns inbakad i kontraktet från tiden då FC Köpenhamn köpte Sigurdsson av Blåvitt. Troligtvis landar summan på 10-15% av det belopp som överstiger den ursprungliga transfersumman. Men värt att notera innan eventuella glädjetjut bryter ut är att IFK Göteborgs riskkapital-bolag ska ha sin del av beloppet, då Ragnar är en av de spelare som placerades i den så kallade ”korgen” (del av Blåvitts finansiering av nya spelare under bland annat guldåret 2007 då Ragnar Sigurdsson skrev kontrakt med IFK Göteborg).

Sen kan det även vara värt att notera följande: Skulle Ragnar Sigurdsson lämna FC Köpenhamn är den danska klubbens plan att värva FC Midtjyllands Erik Sviatchenko som ersättare. Det uppger Ekstra Bladet idag.

Fortsättning lär följa…

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: