Silly Season: Är ex-blåvite Tobias Sana på väg bort från Ajax?   Leave a comment

Tobias Sana på KG september 2012Ex-blåvite Tobias Sana besöker september 2012 Kamratgården för en exklusiv intervju adresserad Supporterklubben Änglarna. Glad i hågen, men det var då det. Foto: Fredrik Aremyr.

Det är inte bara det blåvita stallet som berörs av det kommande transfer-fönstret, i folkmun kallat Silly season. En mängd spelarövergångar förkunnas redan på daglig basis, nu även den från holländska mästarklubben Ajax. Svenska Fans Ajax-redaktionen gör idag klart att Tobias Sana kan hamna ännu längre ifrån en plats i a-lagets trupp  http://www.svenskafans.com/europa/vad-hander-i-januarifonstret497239.aspxtnl336Click=europa&tnl336Tab=ArtCom 

En av de trupper i Europa med störst konkurrens på varje position, inte minst när det kommer till andelen ”unga” spelare med kontrakt är AFC Ajax. Det här kan nu visa sig vara till extra nackdel för den ex-blåvita vänsteryttern Tobias Sana. Spel i Ajax a-lag har inte skett sen i september (även om plats i truppen har getts, men då bara någon enstaka gång under hela hösten). Däremot har spel i Ajax ”Jong Ajax” genomförts på kontinuerlig basis. Så, samtidigt som Ajax spelar i Champions-League och tar vinst efter vinst i holländska högstaligan Eredivisie, tragglar Sana på… Förvisso tappert, men långt ifrån det mål som från början sattes upp av Sana inför kontraktsskrivningen med klubben sommaren 2012. Ur Svenska Fans rapport:

”Sen finns frågan om Tobias Sana. Han har imponerat bitvis i Jong Ajax, men inte fått chansen i a-laget sen Zwolle i september. Han konkurrerar om ytterplatserna men Viktor Fischer, Lasse Schöne, Bojan, Lucas Andersen och Lesley de Sa går före honom (kanske även centern Kolbeinn Sigthórsson, som spelat ytter några gånger). Och den ytter som imponerat mest i Jong Ajax är serbiske talangen Dejan Meleg, som väntas få en chans i a-laget i vår. Och i A1-laget finns många lovande yttrar så frågan är om det kommer finnas plats för Sana nu eller i framtiden. Antagligen inte. Det har ryktats om danska toppklubbar.”

Nu är ”rykten” om danska klubbar i och för sig inget nytt. Redan tidigare i år nämndes just danska klubbar som tänkbar utlånings/transfer-adress för Sana. Efter kontakttagande med ansvarig Svenska Fans Ajax-skribent William Edström bekräftas också mycket riktigt ovanstående notering.

– I senaste transferfönstret skrev dansk media att danska klubbar var intresserade. Sanas agent Anders Karlsson sa då att visst intresse fanns från Danmark och andra klubbar i Europa men att han skulle stanna i Ajax, vilket visade sig stämma. Men frågan är om Sana fortfarande vill stanna nu.

140104. Ny information om Sana tas emot från ovanstående skribent på Svenska Fans:

Ajax ska på träningsläger till Turkiet nu – Sana är inte med i truppen, men en 18-årig ytter från ungdomslaget är med.

Just nu är det besök på hemmaplan i Göteborg, hos familj och vänner, som gäller. En återkomst till Amsterdam och Ajax är att vänta inom kort, men om det nu pratas om en närliggande flytt, varför då inte samtidigt boka en returresa, och då en som räcker hela vägen till KG?

Tobias Sanas humör är som alltid på topp, relationen till IFK Göteborg är fortsatt stark – lägg därtill det stora behovet av vettig matchtid…

För Sana, handen på hjärtat – Så här kan det väl ändå inte fortsätta i längden?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: