Ingång till dagens stora diskussion: Vem ersätter Blåvitts #7 ?   Leave a comment

wpid-DSC_0050.JPGOvan, en allt annat än angenäm fråga för blåvita supportrar… för vem kan egentligen ersätta – arv, tradition och klubb?  Är det ens möjligt?

Att IFK Göteborgs stjärna och kapten Tobias Hysén just nu är och spanar in en klubb på andra sidan jordklotet, långt ifrån allt vad blåvitt och ”Hysenskt” handlar om, det känns. Ena sidan på myntet – något naturligt i en tid där förändring och omställning är en del av varje elitspelares vardag. Andra sidan på samma mynt – En helt otänkbar ekvation! En Hysén lämnar inte sitt hem, sin vistelse, sin själ för vad skit som helst. Just det här är extra svårt som supporter att förlika sig med. Det känns.

Sen som alltid, när den första (för många) bullrande reaktionen lagt sig en aning, då kommer huvudet ikapp. Vi har alla varit lyckosamma som fått ha en så fantastisk spelare nära oss och i så många år…

… 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013. 

Nästan sju långa år. En ovanligt lång tid för en elitklubb på 2000-talet, åtminstone när det gäller en landslags-mässig spelare på absolut toppnivå (även om en viss mättnad har kunnat skönjas under året, det ska sägas). Vi har kanske till och med gått och blivit lite bortskämda? Att få ha tillgång till en spelare med den kalibern – spelmässigt, mentalt, personligt… det är få förunnat.

Vi fick nästan sju år, eller?

För så är det. Tobias Hysen är och spanar in en klubb i Shanghai. En klubb som betalar mycket pengar, åtminstone till huvudpersonen i fråga, men som sportsligt ligger på en förhållandevis sunkig nivå. Kanske till och med sämre, om vi nu tillåter en jämförelse, än den israeliska liga som nyligen försökte locka över Hysen för en liten sketsumma. Koppla det sen till IFK Göteborg, som under 2014 dessutom äger en kvalplats till Europe-Leaugue, nej det här är knappast något som håller måttet vid en sportslig jämförelse.

Här är det bara en sak som gäller. Pengar.

Nu hymlar inte Hysen om den saken, även om han lägger en del energi på att försöka få omgivningen med på orsakerna till sin eventuella flytt… De flesta förstår nog rätt väl egentligen, att han vill ta chansen. De flesta unnar nog också Tobbe att själv få välja hur han vill avsluta sin karriär på toppnivå, det är inte det. Snarare handlar det här om samma naturliga komponent, som återigen gör sig påmind. Den mänskliga känslan när något är på väg att ta slut. Att det är svårt.

IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild tror att affären med kinesiska Shanghai-klubben blir klar i veckan. Klubbdirektör Martin Kurtzwelly menar tvärtom att klubbarna inte alls är överens… sanningen går antagligen att hitta någonstans mitt emellan. Klart att Tobias Hysen själv ska ha sista ordet i affären, men att han redan är där och det med ytterst kort varsel, tillsammans med advokat Carl Fhager, som i sin tur agerar förhandlare för den kinesiska klubben… det räcker så.

Det är inte en resa till närbelägna Brugge vi talar om den här gången.

Allt detta sammantaget och vi supportrar tar raskt klivet till nästa plattform – vare sig vi vill eller inte.

Vem ersätter Blåvitts #7?

Fortsättning följer…

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: