IFK Göteborgs Ludwig Augustinsson är tillbaka… igen   Leave a comment

Ludde 130824 Foto: Mikael M Dietmann

IFK Göteborgs Ludwig Augustinsson är tillbaka… igen. Och även om han nu inte deltar under tisdagens träningspass i Isladan, så är han med. Övningar tillsammans med bland andra fystränare Fredrik Larsson avlöser varandra vid sidan om Marcus Sandbergs mål. Fullt fokus råder, även om ”Luddes” längtan till spel med resten av gänget naturligtvis är stor.

– Jag tycker det fungerar bra. Det är inte läge för något spel än, men allt följer rehabiliterings-planen väl, så jag är ändå nöjd med dagens pass.

Ludwig Augustinsson är oerhört fokuserad. Både som spelare och person. Gnäll och ursäkter hör inte till den vokabulär som möter omgivningen, åtminstone inte i fotbolls-sammanhang. Augustinsson talar hellre om fotbollens möjligheter och det så fort han kommer åt.

– Bara att vara tillbaka och att få vara med härinne tillsammans med gänget. Det är oerhört skönt. Sen känns benet bra, tycker jag. Nej, det är bara att köra på, steg för steg.

Det var i bortamötet 25 augusti mot serieledande Malmö FF, som Ludde tog sig in från start. Taggad värre och med ett enormt speltempo på sin vänsterbacks-position. Det i kombination med stor matchovana efter långvarig skada, skulle tyvärr göra äventyret på plan kortlivat. Efter bara en dryg halvtimmes spel intogs nedrigt liggläge på väg mot gräsmattans ena hörn. Utan ens minsta sortens kollision säckade Ludde plötsligt bara ihop. Efter hemkomst och magnetröntgen blottas en spricka i menisken. Onödigt. Tragiskt. Tungt som fan.

– Det har varit en lång resa tillbaka. Det är därför oerhört viktigt att ingenting äventyras. Det får ta sin tid, för nu ska jag bara tillbaka.

Dagen innan det ödesdigra mötet mot MFF intervjuades Ludwig Augustinsson för den här bloggen. Humöret var på topp, allt var på gång och med framtidsutsikten klar… Det fanns bara succé i våra sinnen. Ja, våra!

Alltså, om det bara hade gått att backa tillbaka klockan… om bara den där intervjun skippats. Om jag valt att putta ut grabben ur min bil, så han skadat sig då istället… Då hade…

Scenariot har i efterhand studerats en hel mängd gånger, tro mig.

Lätt att vara efterklok är det som bekant. Men den här gången har Ludwig Augustinsson och Guld Alex slutit avtal med varandra. Vi ska aldrig mer prata med varandra inför match. Punkt!

– Nej, det får vara slut med det. Inga mer intervjuer innan match, då ska nog den här säsongen komma igång ordentligt. Deal!

Bäst att passa på direkt alltså.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: