Skövde Futsalcup 2013: IFK Göteborg testar nytt U-17 lag   Leave a comment

1200

Årets nya blåvita U-17 lag, här mot hemmalaget IFK Skövde, under årets upplaga av Skövde Futsalcup. Foto: Viktor Ljungström.

En testmatch har redan spelats med IFK Göteborgs nya U-17 lag. Matchen mellan Stabaek och Blåvitt spelades för en vecka sen och slutade 0-0. Idag var det dags för ett lite större test, då årets uppsättning av Skövde Futsalcup gick av stapeln. För på dagen ett år sen spelade IFK Göteborg sig ända till final i turneringen. En match där kapten Gustav Engvall med mannar till slut lyfte en vacker pokal mot Skövdehallens tak.

I år var upplägget i stort sett detsamma. Ett första gruppspel där alla lag (fördelade på tre grupper) mötte varandra. Fyra lag per grupp, där IFK Göteborg tillhörande grupp tre, fick möta i tur och ordning – IF Hallby, IFK Skövde och Skara FC. Vinst i de två första matcherna (0-3, 1-0) övergick i förlust i avslutande match mot Skara FC (1-3). I kvartsfinalen blev det tyvärr tvärstopp. Ett straffdrama tog snabbt slut på Blåvitts deltagande i årets turnering.

Värt att nämna i sammanhanget är det falktum att turneringens enda blåvita lag är helt nykomponerat. Över halva laget är purfärskt, samtidigt som – samtliga motståndarlag i turneringen är rena U-19 lag. En minst sagt tuff prövning för ett så ungt lag, i ett så tidigt stadium av en ny säsong, men samtidigt, som alltid – både nyttigt och värdefullt.

– Vi var klara för kvartsfinal redan innan sista gruppspels-matchen, som förlorades med 1-3. Kvartsfinal spelade vi mot IFK Skövde. Förlust på straffar. Sudden- straffar, så när vi missar vår första straff så förlorar vi. Surt, men bra att få se de här yngre spelarna mot äldre motstånd. Då har vi mer erfarenhet med oss inför kommande turnering i Tyskland i januari, berättar IFK Göteborgs tränare Eijlert Björkman strax innan lagets hemresa från Skövde.

Nytt lag var det ja!

Här nedanför syns dagens spelartrupp, en blandning av både nytt och gammalt:

1 Pontus Johansson
2 Ibrahima Diabate
5 Arber Mehmetaj
6 Hampus Dahlqvist
7 Sebastian Sjursen
11 Isak Edlund
12 Tom Amos
15 Ferki Aliu
17 Ronni Mleczkovicz
19 Jakob Sellhed
22 Omar Hamid
27 Anton Ocampo

 

 

 

För en närmare spaning på IFK Göteborgs nya U-17 lag – Ta en titt på följande foto-galleri signerat Viktor Ljungström http://sfc13.ljungstrom.yt/album/84/

 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: