Försäsong 2013/2014: Nya blåvita u-lag in the making   Leave a comment

U-17 maj 2013

Knappt hinner en säsong ta slut förrän nästa startar. När det gäller IFK Göteborgs utvecklings-verksamhet erbjuds minimal ledighet – då gamla lag fasas ut, samtidigt som nya formeras. Det är återigen dags att sparka igång en ny säsong, om än på tidigast möjliga stadium. Träningar, matcher, resor och internationella turneringar väntar både U-17 och U-19. Två lag med mycket arbete framför sig.

– Vi har att jobba med och ambitionen finns, så då är det upp till mig att utveckla spelarna, säger Eijlert Björkman, tränare även 2014 för IFK Göteborgs U-17 lag.

Innan trupper för respektive lag (17/19) presenteras i sin helhet, kan nämnas att det är mer eller mindre helt nya lag som just nu ställs samman. U-17 har precis tömts på över halva lagets spelare. De flesta har flyttats upp till Alf Westerbergs U-19 lag, som i sin tur släppt iväg ett antal spelare, vars tid som u-spelare i IFK Göteborg är över. Det handlar om en grupp spelare födda 1994. Specifik information om vilka spelare som berörs hittar du här: http://www.svenskafans.com/fotboll/ifkgoteborg/ett-framgangsrikt-ungdomsar-gar-mot-sitt-slut-493064.aspx

Träningar för bägge lagen har precis startat, även om det ”nya” U-17 gänget faktiskt redan hunnit med att tjuvstarta med en bortamatch mot norska Stabaek. Hela truppen, så här långt (det kommer att tillkomma en handfull spelare närmare säsongsstart 2014), prövades och trots att det blev en lite udda historia med alla byten, så slutade matchen 0-0.

– Spelade 0-0 i en ok match. Alltid svårt när man byter så mycket. Blir lite ryckigt men det var viktigt att se alla och att alla få bli sedda, säger Eijlert Björkman.

Fullständiga trupper för U-17 och U-19 presenteras under december månad.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: