En blåvit reserapport från Rom signerad Hannes Stiller   1 comment

Hannes Stiller på KG 131128

Foto: Fredrik Aremyr.

Nyss hemkommen från årets blåvita spelarresa möter Hannes Stiller upp för en full-laddad avskedsintervju på Kamratgården. Val av inledning på dagens intervju för Änglarnas Blått och Vitt är given – då ett helt gäng goa blåvita killar under onsdagen åter nått Göteborg. Italien, Rom, Cagliari och Sebastian Eriksson…

Glad i hågen – Hannes Stiller levererar här en rykande färsk rese-rapport. Håll till godo!

 

Precis hemkommen från årets spelarresa. I år med destination Italien och Rom. Hur kommer det sig att det år efter år blir en ny spelarresa och att ni i år hamnade i Rom?

– Från början var det väl ett initiativ från mig – att vi skulle göra en resa ihop under vintern. Sen umgås vi väldigt mycket året runt ändå, fast inte på det här sättet. Första året åkte vi till London. Jag tror vi var nio personer då. Sen var vi i Amsterdam andra året och hälsade på Tobias Sana, då var det ännu lite färre. I år var vi fem stycken som åkte iväg till Rom (Tobias Hysén, Stefan Selakovic, Robin Söder, Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller).

– Nu hade vi lite tur det här året, att Sebban (Sebastian Eriksson) spelade. Nu var det inte tanken från början, men det blev väldigt roligt för oss. När vi bokade resan var han inte aktuell för spel egentligen, så det blev en extra krydda och det var ju skitroligt. Samma sak förra året när vi träffade på Sana, som vi inte hade träffat på ganska länge. Likadant i år att vi möter upp med Sebban. Nu var det väl i och för sig bara en timme som vi satt och snacka med varandra, så som man gjorde förr.

– Sen är vi alla intresserade av olika saker. Alltså, jag ville ju till Rom. Jag är väldigt historie-intresserad och eftersom vi inte hade varit där innan, så får man en chans att kombinera alla de här grejerna samtidigt. Pizza och lite öldrickande. Att fastna på någon restaurang någonstans och kolla på Premier-Leuguefotboll. Umgås och prata helt enkelt. Vi sammanfattar året och pratar samtidigt om allt och inget Precis som när vilka som helst åker iväg. Det ger mig väldigt mycket och jag tror de andra känner likadant.

Var det här sista resan med gänget eller bara fortsatt livslång vänskap?

– Fortsatt livslång vänskap skulle jag vilja säga. Det är klart att det blir någon typ av avslut samtidigt, men vi är fyra stycken som har åkt med på alla resor. Jag har svårt att se att vi inte fortsätter att resa ihop tillsammans framöver. Sen umgås vi som sagt privat också, med familjer och allt.

Men så speciellt ofta träffar du inte Sebban, åtminstone inte nu för tiden. Hur var det att träffa honom?

– Det var bra, tycker jag. Nu var det kvällen innan match som vi träffade honom. Han började ju någonstans under kvällen att fokusera på match. Då han varit utanför laget, så är det klart att det var en extremt viktig match för honom och hans fortsättning i Cagliari. Fast samtidigt… Sebban är ju Sebban. Han är ju som han är. Han har inte ändrat på sig. Han har blivit några år äldre kanske.

Han fattar alltså fortfarande inte hur det har kunnat bli någonting av honom eller?

– Så är det ju. Men sen har han blivit äldre, det märker man på honom. Sen pendlar det ganska fort, från ena sekunden till den andra. Alltså, han är ju ganska negativ, haha.

Det menar du inte.

– Jo, men det är ju lite med glimten i ögat samtidigt. Det var jätteroligt att prata med honom. Sen att se honom spela matchen. Roma borta alltså. En fin match att spela.

Ni såg ju faktiskt matchen på plats och det med Sebban från start! Vad tycker du, skötte han sig?

– Vi satt och pratade om just det på läktaren. Det blir ju så att man sitter och tittar på honom hela tiden. Hur han rör sig och allt. Det blir väldigt mycket fokus på honom, så man får försöka ta bort det där. Alltså, man har ju ändå ett känslomässigt engagemang till honom. Man vill att det ska gå bra för honom. Det blir lätt att man vinklar det till att han är bättre än vad han egentligen är, men jag tycker han gör det jättebra. De saker han är inblandad i ligger han ju väl på plus. Han såg jättefin ut i aktionerna, i det han gör och att han tar rätt beslut. Han har ju en chans när jag är ute på toaletten, hehe… men han har ju faktiskt två riktigt bra chanser i en match mot Roma borta. Visst, det är klart att Roma styr laget, men det han gör för Cagliari och den kvalitén han visar på plan, det tycker jag han ska ha ett väl godkänt betyg för.

Förra året ramlade ju Tobias Hyséns grabb i marken när ni var på resa i Egypten. Det blev sjukhusbesök och biltransporter, det ena med andra. I år då, har ni några nya fadäser att återge för oss som inte var med på resan?

– Nej, nu får jag tänka. Alltså det händer ju en massa grejer, men…

Nu var det i och för sig inga barn med på årets resa.

Nej, det var det inte. Det här var en annan typ av resa. I Egypten var det jag, Tobbe och Sella som åkte med familjerna, så det var en helt annan resa. Nu var det väl mer jag själv som hamnade på något halvsunkigt hotell utanför stan, utan wi-fi och en toalett som inte fungerar, men inga större incidenter. Vi är ju ganska vårdade av oss, haha.

 

Här går intervjun in i en helt annan del – där Hannes Stillers hela fotbollsliv mer eller mindre ska komma att avhandlas. Högt som lågt, men med en värdig blåvit touch på allt. Resultatet tar du del av i kommande nummer av Änglarnas medlemstidning Blått o Vitt. Ute i mitten på december. Over and out folks!

 

 

Annonser

Ett svar till “En blåvit reserapport från Rom signerad Hannes Stiller

Prenumerera på kommentarer via RSS.

  1. nice 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: