Efter en svettig jävla måndag: Tobias Hysén berör… som sig bör   1 comment

Tobbe och Guld Alex mars 2012. Foto: Fredrik Arnemyr

Gammalt tjöt, samma effekt. När Tobias Hysén väl kommer på tal, då lyssnar alla. Konstigt vore det väl annars… Foto: Fredrik Aremyr.

 

IFK Göteborgs anfalls-stjärna berör!

Inte ens Pontus Farneruds tårdrypande besked om att det är färdigspelat i Blåvitt, når samma beröringsnivå som när ett rykte drar igång om att Tobias Hysén är på väg bort. Tätt sammanknuten som han är med både klubb, supportrar, stan i sig, liksom den traditions-starka blåvita släkten Hysén. Tobbe är IFK Göteborg!

Mängder av tweets och inlägg har passerat sen i förmiddags, när Fotbollskanalen plötsligt gick ut med information om att förhandlingar inletts med israeliska Maccabi Haiffa. Kort efter lunch publicerar israeliska sportsidan One i sin tur uppgifter som ska visa sig överensstämma väl med vad som tidigare nämnts. http://www.one.co.il/Article/225587.html

Bland annat lyfts hur eftersökt Tobias Hysén är för den grön-vita klubben i det förlovade landet. På en tioende plats i den israeliska ligan, med endast nio mål gjorda på säsongens tio matcher och med avsaknad av en ritkigt stark striker… det är ett uttalat sug efter den blåvite anfallaren. Han som på egen hand stänkte in två baljor i en VM-kvalmatch – mot självaste Tyskland. Men det är också det enda som står i sann proportion till nivå och prestation av den 32-årige svensken.

Transfersumman 600-700.000 € nämns, det för ett kontrakt på 3 1/2 år. Anledningen till den nedbantade summan på prislappen uppges vara den höga ålder spelaren i fråga uppnått. Ett visst mått av motsägelse i uppgifterna uppstår här – då den fantastiske spelaren norrifrån plötsligt blivit för gammal. Klart att den israeliske klubben i en förhandlingssituation lägger för och emot, men att vår superspelare Tobias Hysén ska vinnas över ”snabbt, lätt och billigt”, nej tack!

Här landar också en av dagens alla reaktioner, inte minst från många av de engagerade supportrar som diskuterar transfer-ärendet på diverse forum och sociala medier.

Oförståelse, oro, ilska, i vissa fall till och med i förväg uttalad sorg, präglar mycket av flödet från blåvita, men samtidigt… Många lyfter också, precis som GTs Henrik Leman när han bloggar om saken – upp möjligheten att vinna en extra dimension i blåvitts framtida spel, om nu just nämnde Hysén lämnar. Oavsett hur vi ställer oss till de kategoriska lägren – ljus och mörker, himmel och helvete…

IFK Göteborgs anfalls-stjärna berör!

Sen är det en prekär situation som återigen uppstått (för det är inte första gången transfer-rykten når hela vägen hem från Israel, i juli var det Maccabi Tel-Aviv som var i fokus), då få har bilden klar av vilket Blåvitt som väntar på andra sidan skranket, om nu Tobias Hysén mot förmodan ändå lämnar IFK Göteborg för utlandet.

– För vem fyller och det helst ”lite snabbt” den plats som så länge ägts av Allsvenskans i särklass vassaste anfallare, ja en i runda slängar rak femårs-period?

– Vem köps in och var finns den spelaren just nu? I Norge, Danmark, Allsvenskan… 

– Vad kommer en motsvarande spelare, på den nivån det ändå handlar om här – vad kommer en sådan spelare att kosta?

– Har IFK Göteborg råd med det just nu?

– Finns spelaren i själva verket bara bakom närmsta hörn, och vid ett sånt typ av val, är det då återigen dags för en ny sjundeplats, inklusive snabbt respass ur kommande säsongs europa-spel?

Mycket frågor, få snabba svar. Som alltid när det gäller spelare på väg ut ur – in till IFK Göteborg. Framför allt när det gäller en spelare som Tobias Hysén – vår givna skyddsängel och samtidigt, vår riktigt blödande akilles-häl.

För tillåter vi oss att inom en snar framtid se en skadad, föråldrad Hajsen, med hjärta för klubben och med stora ledaregenskaper, men som fysiskt inte pallar nivån som anfallskung i Allsvenskan och som dessutom, år för år, bara blir långsammare och långsammare…

Vad väljer vi då?

Vad väljer du?

Vad säger hjärtat – vad säger skallen?

Nu och på sikt!

 

Hur det än blir med det och allt som nu kickas rakt in i vinteruppehållet…

IFK Göteborgs anfalls-stjärna berör!

 

(Så är det Tobbe – Kom igen. Tjöta, såga – vad fan du nu har lust med. Vi kan ta det, inga problem.)

 

 

Annonser

Ett svar till “Efter en svettig jävla måndag: Tobias Hysén berör… som sig bör

Prenumerera på kommentarer via RSS.

  1. Den stora frågan är kanske om något lag i lilla Sverige någonsin kommer att kunna behålla en spelare av Tobbes kaliber under så många år igen. Tror inte det finns varken sportsliga eller ekonomiska förutsättningar för det.

    Vi får nog fortsätta vänja oss vid att så snart en spelare slagit igenom så är det max en säsong innan det blir utlandet.

    Måste till en radikal förändring för att hindra att den utvecklingen fortskrider.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: