SM-Guld 2013: Segerintervju med Blåvitts Guldgubbe Martin Zanjanchi Johansson   Leave a comment

BYE3uivCYAAUhWm.jpg-large

Slutsignalen går för årets enda blåvita SM-Guldgäng: U-19. IFK Göteborgs bästa lag! Efter segerdans och mängder av pokal-lyft mot den grå Stockholms-himlen, fortsätter segeryran att slita och rycka i den hoptryckta blåvita samling som knappt var de befinner sig. Glädjen är total!

IFK Göteborg mittfältare Martin Zanjanchi Johansson är en av de spelare som kämpat hårt året igenom och som nu firar guld. Guld! Yes, ofattbart för de flesta, så även för Guldgubbe Zanjanchi. Jag når honom för ett gott första segertjöt, när väl segermiddagen för kvällen klarats av.

Ja du, Martin. Du är guldvinnare 2013. En måste-fråga i segeryran: Hur känns det?

– Det känns helt otroligt måste jag säga! Har inte riktigt smält det här ännu. Det är liksom det här vi kämpat för hela säsongen, och nu får vi utbetalning. Det känns helt underbart.

Först ut: Fick ni pytt till middag?

– Nej, det fick vi tyvärr inte. Vi åt gemensamt med AIK och några representanter från SvFF. Blev buffé och lite annat gött!

Inte. Ni får slå en signal till Mild så han går på Gun vetu. Hon fixar pytt tills ni kommer hem, garanterat.

– Ha ha, är det så? Det får vi allt ta och göra då.

Martin, året har varit häftigt, framgångsrikt och viktigt, det på så många plan. För er, för föreningen, för framtiden… Varför tar ni guld idag?

– Vi tar guld idag för vi är så jävla starka tillsammans. Det är det här vi har kämpat för hela året. Den här lagkänslan vi har är helt otrolig. Det är inte många lag som har det. Sen att vi vinner just den här matchen mot AIK är för att vi ger 110% hela matchen. Vi är bäst i Sverige, så är det bara och det kan ingen ta ifrån oss.

Så sant som det är sagt! För de som inte har haft möjligheten att se finalen på plats… ge oss en snabb dragning av hur matchen förflyter.

– Jag tycker att vi har kontroll på matchen redan från minut ett. Visst, AIK skapar någon farlig målchans, men mer än så blir det inte. I första halvlek… Vi får med oss 0-1 till halvtid och då känns det otrolig tryggt. Vi visste att om vi bara går ut nu och gör Jobbet så ska SM-guldet vara vårt. Och som vi gjorde det. Vi går ut och dominerar de första 20-25 minuterna av andra halvlek och har en 1-3 ledning redan då. Sen var det bara att spela av matchen. Vi lyckas även få in 1-4 i slutminuterna vilket också blir slutresultatet.

Du har varit i det här laget en rätt kort tid om vi jämför med Hampus, Alnäs, David och några till. Hur tar äldstemännen den här segern – det här guldet?

– Det stämmer. Jag kom ju till den här truppen i januari. Jag kan säga så här: Alla grät utav glädje. Att få ta SM-guld sitt sista år som junior. Det kan ju inte bli mycket bättre. Är så otroligt stolt för deras skull och lagets så klart!

Själv då, att få vara med om den här dagen, det här året, med det här laget?

– Jag är otroligt tacksam och ödmjuk över att få vara en del av det här laget. Alla är så sjukt jävla fantastiska, både på och utanför plan. Vad ska man säga liksom… Det kan inte bli bättre!

Du… jag vet redan genom er guldmålvakt ”Sulle” att ni nu sitter på bussen. Musiken är hög, läget är högt upp i himmelen. Hur stor del av guldet beror på just er målvakt?

– Det är Sulles förtjänst att vi är där vi är idag. Hans match i semifinalen mot BP var av världsklass. Han räddade oss kvar i matchen flera gånger. Sulle är inte bara otrolig som målvakt, han är även en fantastisk person utanför planen. Sveriges bästa målvakt i sin ålder, utan tvekan.

Slutligen… nu ska ni fira detta ordentligt, komma hem till Götet och allt därtill. Vad händer när ni väl är hemma?

– Direkt vi kommer fram till Kamratgården byter vi om till finkläder, sen beger vi oss iväg till Valand. Där ska det firas hela natten lång.

Några väl valda ord till alla därhemma?

– Jag vill avsluta med att säga det här: Vi ses i morgon på Ullevi och spelar hem Europaplatsen tillsammans. Forza Blåvitt!

Härligt Martin! Ett stort grattis till guldet. Ha nu en underbar kväll och natt. Vi ses i morgon!

– Stort tack, vi ses!

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: