Inför IFK-ÖIF: Robin Söder är redo för match – Är Philip Haglund?   Leave a comment

DSC_3509

Lördag förmiddag på Kamratgården. Dagen innan hemmamatch på Gamla Ullevi betyder som alltid obligastorisk slutträning. Morgondagens motstånd står Östers IF för. Senast lagen möttes på Myresjöhus Arena slutade det med katastrof och en av årets mest retfulla förluster. Idag är läget ett annat. Inte minst med tanke på att Östers bäste spelare, anfallare Darijan Bojanic lägligt bytt både till rätt tröjfärger och klubb. Då Tobias Hysén saknas inför morgondagens match ges Bojanic en chans att stöka till det för Öster och det rejält. Sett till en av de som efter ”Hajsens” sorti verkligen vet vad som väntar och därför är laddad upp till tänderna, är ordinarie anfallspartner Robin Söder.

Efter att i samband med uppkomna transferrykten tidigare i veckan lyft ämnet guldstrid, det i en intervju publicerad på den här bloggen , följs tillfället naturligtvis upp efter dagens träning. Efter ett snack med IFK Göteborgs Ulf Jörnvik glider Robin Söder upp jämsides, den här gången – efter att Tobias Hysén skadat sig. Något som ter sig aningens ironisk, med tanke på att intervjun från tidigare i veckan gjordes innan landslagsmatchen mot Tyskland.

Ja du, ditt rappa taktiska svar senast om hur ni gemensamt ska ta er mot det allsvenska guldet, fick du äta upp omedelbart. Nu är Tobias Hysén skadad och du står där med hela ansvaret själv… Så det kan bli.

Ja, det kan man säga. Riktigt tråkigt för Tobbe, men samtidigt… jag är redo att kliva in och ta ett stort ansvar i morgon mot Öster. Det känns bra, tycker jag. Det är inget som känns konstigt, utan vi har varit med om såna här lägen tidigare.

Är det du och Sam Larsson som ska bilda anfallspar i morgon?

Det kommer att bli så. Vi är redo båda två och har kört en hel del kombinationer i dagarna, så det ska nog fungera fint.

Men har ni ens kört ihop som anfallare tidigare?

Nej, det har vi inte. Inte ens i U-21 faktiskt. Det blir en ny situation, men vi äger mycket kvalitéer var och en. Det gäller bara att se till att använda den kvalitén rätt också. Att vi får de ytor som behövs och att vi tar chansen när den väl dyker upp.

Det fastän tränare Mikael Stahre delar upp er i varsitt lag under dagens tvåmåls-spel.

Men det är mest för att få ut oss i rätt positioner. Vi ska få möjlighet att pröva oss där framme i boxen båda två. Det är inget direkt annat som spelar in.

Upplever du som jag att det är lite tunt med folk ute på plan under dagens träning?

Det är inte så farligt, tycker jag. Vi ska räkna in Hannes Stiller också, som står över träningen idag. Sen har vi Patrik Dyrestam med oss idag också. Det kan nog komma till en och annan spelare till matchen i morgon, så det är inget märkligt. Vi har varit i den här typen av situation tidigare och löst det bra. Det ska vi göra nu också.

Sen har ni även en joker i ”Öster-experten” Darijan Bojanic. Hur ser du på hans roll i morgon?

Det kan säkert vara en fördel, med tanke på att han kan laget så väl. Bojanic är en oerhört skicklig spelare. Hans skott är enormt. Får han ett läge så klipper han till. Han kan röra sig i princip överallt, vilket ger oss bra möjligheter offensivt. Det är bara positivt om han är med.

Slutligen – Vad tror du om i morgon, grejar ni det?

Det ska vi göra. Kanske vi är lite tunna bakåt, men samtidigt ska vi köra på för fullt framåt. Den här matchen ska vi bara vinna. Det är inget att snacka om.

 

————————————————————————————–

 

Passade även på att ta mig ett kort snack med Blåvitts starke man på mitten Philip Haglund. Svettig och frustande efter en tuff insats under dagens träning, men likväl… efter en kraftfull smäll mot huvudet senast mot Djurgårdens IF, med hjärnskakning som följd.

Frågan alla vill ha svar på Philip. Kommer du att spela i morgon?

– Vi får se hur det blir. Det känns bra ändå, tycker jag. Samtidigt, om jag ska spela så måste jag kunna gå in i spelet till hundra procent. Det går inte att hålla tillbaka. Jag hoppas att det blir spel i morgon, men som sagt… vi får se hur det blir.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: