Efter träning på KG: Är Marcus Sandberg Blåvitts nya Sella?   Leave a comment

wpid-IMAG2083.jpg

IFK Göteborgs trogna andra-målvakt Marcus Sandberg kör numera för fullt. Efter sin operation med allt vad det innebär av återkomst och nivå i spel – Mackan visar upp god form och stor vilja under dagens träning på Kamratgården. Humor och koncentration, som alltid Mackans och kompanjon John Albåges signum under träning. Som det tjötas sen – högt och lågt om allt mellan himmel och jord.

Dagens säregna ämne startar redan vid uppvärmningen. Den här gången ingår även en praktisk övning – för vem har egentligen lyckats nicka målribban?

Det hoppas upp och ned (broderligt varannan gång) och visst knackar det till med ett ”bom” vid varje träff. Berättelser följer sen om vardera målvakts erfarenhet av att ”träffa ribban” med hjässan under match…

Målvakter alltså. Ett helt eget släkte.

Efter ett stopp på väg mot omklädningsrummet, det med ett välfyllt bollnät slängt över axeln garvar Mackan gott vid påminnelsen om dagens övning ribb-nickning, men blir sen allvarlig.

– Fan vet om jag har nickat i ribban under match någon gång? Kan inte komma på när det skulle varit i så fall.

Onekligen dags att byta ämne folks (jisses).

Mackan skrattar till igen och vittnar mer än gärna om hur det är att leva dag ut och dag in ihop med ”Alven”. Här tar plötsligt ett snack om kompanjonens bakdel vid, något jag genast väljer att bespara er läsare. Snällt är det hur som helst inte.

Allvar nu. Marcus Sandberg ombeds tycka till om morgondagens match mot Östers IF och då i synnerhet deras försvarsspel, den här gången utan Öster-experten Darijan Bojanic.

– Alltså, jag ser inte att det ska vara några problem för oss att klara av Öster. Nu är ju Mikael Dyrestam dessutom med igen och Hjalmar Jonsson kliver in istället för Kjetil Waehler. Det ska mycket till om Öster ska lyckas trycka ned oss i morgon. Vi ska inte ens ligga och samla oss bakåt, det är bara hundra framåt som gäller. Tre matcher kvar, så det är bara att köra järnet. Vi ska vinna det vi har kvar, så är det bara.

Sandberg passar här även på att ge sin syn på före detta anfallaren i Öster Darijan Bojanic:

– Alltså Bojanic är så jäkla skicklig och han kan dessutom motståndarlaget utan och innan. Sen är det en kille som verkligen kan skjuta. Rätt använd så kan det smälla ordentligt i morgon.

Som på beställning kommer Bojanic förbi en leende Mackan. Ett flin möter målvakten, fast-surrad vid bollnät och intervju som han är. Pang! En smäll träffar bakhuvudet på Sandberg. Bojanic ser mer än nöjd ut då han tar några snabba steg vidare mot Kamratgården. Sandberg skakar på huvudet och skrattar sen till.

– Du fattar ju själv hur man har det här och då är det bara lördag förmiddag. Inte så jävla illa ändå.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: