Änglarna firar 40 år – I kväll smäller det!   Leave a comment

image

Supporterklubben Änglarna bildas 1973. Bilden ovan är från just den perioden. En tid långt ifrån nu, kan tyckas. Ändå råder samma ideal, samma törst efter att vinna, samma vackra färger än idag. (Fotot pryder baksidan på ett nummer av Änglatjöt, fotograf okänd.) 

1973 och framåt… här finns min egen barndom inbakad, ständigt närvarande, som något vackert och stort. Farsan i soffan framför Tipsextra, Ullevi-besök, spelar-idoler i både Blåvitt och Liverpool. Minnet av brorsans och mitt flaggviftande under första-majdemonstrationen 1975, när Olof Palme gick i tåget. De vuxnas slagord och våra heja rop – Heja Blåvitt friskt humör… givetvis till folks stora förtjusning. Folkets lag och ingången till det som komma skulle – storhetsperioden. Alla gulden och bragderna i Europa… där framme någonstans, fortfarande slumrande… idag förevigat i ett drömlikt skimmer.

I kväll är det dags att uppmärksamma allt det här och mycket mer än så. Supporterklubben Änglarna fyller 40 år. Det firas med pompa och ståt på Valand i Göteborg. Bara att rätta in sig i det blåvita ledet och göra sig redo att hylla en enastående supporterklubb till en ännu större fotbollsklubb – sammantaget något långt utöver det vanliga.

Du e la på!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: