U-17 Allsvenskan: Åttondelsfinal väntar IFK Göteborg. Matchstart 14.00 – Startelvan ute!   3 comments

U17 2013

En timme innan dagens ödesmatch för de stora grabbarna drar igång på Tele2 arena i Stockholm, är det dags för Blåvitts 17-åringar att ta sig in i säsongens slutspel av U-17 Allsvenskan. Åttondelsfinal står på schemat. Motståndet är inget mindre än rivalen AIK. Spelplats är Lemmingvallen. Matchstart är satt till 14.00.

Efter att en tredjeplats inkasserats i årets ligaspel, står nu IFK Göteborg inför ett annalkande slutspel. Första matchen mot Norra-seriens motsvarighet tabellmässigt AIK FF. Hela veckan har gått åt till förberedelser inför dagens finalmatch. En inlagd ledig dag i mitten av veckan har förvandlats till en upptrappning inför uppgiften – att ta sig vidare i årets slutspel. IFK Göteborgs tränare Eijlert Björkman om läget för laget:

– Vi ser verkligen fram emot slutspelet och bra att möta ett namnstarkt lag. Det blir en kul utmaning för oss. Vi ställde in en träning i onsdags för att samla extra energi, annars har vi tränat på som vanligt.

Efter att IFK Göteborgs U-19 lag under lördagen kryssat (1-1) borta mot Landskrona Bois, har både läge och lag inför dagens finalmatch klarnat.

– Gäller inget annat än att gå för seger och för att närma oss en sådan handlar det om att varje spelare vinner sin egen match i matchen. Alla har längtat efter den här matchen, så laddningen är på topp. Nu skall vi prestera också. Blir kul och spännande.

Vinna eller försvinna betyder skarpt läge och krav på bästa möjliga lag. 14.00 sparkas det igång. Bara att önska lycka till och hoppas på dubbel pott mot Stockholm!

 

IFK Göteborg ställer upp med följande lag (4-4-2):

Peter Cavar

Damon Kavousi Alexander Leksell Oskar Larsson Hampus Dahlqvist

Kevin Andersson Viktor Orrö Adnan Saltagic Isak Edlund

Viktor Edvardsen Omar Hamid Abdahlah

På bänken från start:

Tobias Johansson, Richard Cindric, Kevin Yamoah, Ronni Mleczkovicz , Arber Mehmetaj, Anton Campo,  Jakob Sellhed

Annonser

3 svar till “U-17 Allsvenskan: Åttondelsfinal väntar IFK Göteborg. Matchstart 14.00 – Startelvan ute!

Prenumerera på kommentarer via RSS.

 1. Hej GuldAlex!
  Roligt att du är så engagerad när det gäller blåvitt, borde finnas fler som gör ett sådant faktiskt jobb som du! Va stolt!
  Jag har några frågor som gäller akademin, U-17. En önskan om du kunde föra dom vidare och ställa dessa frågor Eiljert?
  – Det sades i sommaras att flera pojkar från U-16, tog sig upp till U-17. Vilka?
  – Fler än fem st var ju iväg på provträning hos er, hur slutade det och vilka (namn) kom in?
  – Hur beskriver du dessa spelaren som slogs sig in från U-16, och även dom som tog sig in Utifrån?
  – Vem tror du bär den viktigaste rollen i framtiden enligt dig?

  Skulle uppskatta det mycket om du bara intervjuar Eiljert angående dessa frågor, akademin är ju viktigaste. Framtiden är viktigast!

  Leif Gustavsson
  • Kul att du tycker det. Tack.
   Flera av de här frågorna behandlas kontinuerligt genom de samtal jag för med Eijlert. Det är inte alltid en sprikrak väg för de som tar kliv vidare upp genom u-lagen. Ibland tar det fart ordentligt i en spelares utveckling, ibland stannar det upp. Ibland finns det gott om lediga platser i lagen att fylla, ibland är det en lång kö. Fördelen nu, mot för några år sen, är att IFK har riktigt stora och breda svängdörrar mellan lagen, något som i längden gynnar föreningen, då ingen spelare ”på gång” hindras av organisatoriska bromsklossar. Tränarna arbetar tätt ihop och Roger finns med i det övergripande, vilket skapar en tydlig struktur med stora möjligheter för våra unga spelare. Tabellplaceringarna i respektive liga visar också att det fungerar som önskat, även om målet naturligtvis alltid är att vara topp ett.
   Nå väl, jag tar dina specifika frågor vidare till Eijlert, ok. Om det blir matnyttigt nog postar jag gärna svar och info som ett inlägg, så fler får ta del. Om det är ok för dig förstås?
   Allt gott
   /GA

   • Ja tack! Riktigt starkt av dig att veta dessa info.
    Inlägg vore perfekt, tack tack GuldAlex!
    /LB

    Lars Bertlin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: