U-17 Allsvenskan: Blåvitt mot Gais = Derby   Leave a comment

U17 mot HIF 130730

Med bara tre matcher kvar av årets allsvenska serie, laddar IFK Göteborg för derbymatch mot Gais. 14.00 börjar matchen. Lemmingvallen är annonserad spelplats. Hösten gör sig förvisso påmind med regn och rusk, men någon uppgift på ändring av spelplan finns inte. Med andra ord – Dags för match!

IFK Göteborg lämnade förra helgen Borås med tre nya poäng (resultat 1-3), det inför kommande slutspel. Tre matcher kvar, där den första matchen är mot ärkerivalen Gais. Blåvitts placering i tabellen talar för sig själv. Fortsatt toppkänning och ett någorlunda säkert läge inför dagens match. Men inget tas för givet i det lag som nu rustar för slutspel, snarare tvärtom. Tillbaka är ett antal tidigare skadade spelare, något som lyfter lust och vilja till ytterligare nivåer.

– Comeback i truppen för Viktor Orrö och Alexander Leksell efter sjukdom och skada. Blir en tajt match som vanligt mot Gais och vi går för seger, säger IFK Göteborgs tränare Eijlert Björkman.

Inför dagens derbymatch mot Gais ligger IFK Göteborg på en delad tredje plats (34 poäng på 19 spelade matcher). På en andraplats och 37 poäng hittar vi Halmstads BK, som hänger i och hittills klarat uppgiften väl. På förstaplatsen finner vi, liksom i princip hela säsongen, ett överlägset Malmö FF. Med 46 poäng och endast en förlust på 19 matcher gör sig inga övriga kommentarer besvär. Det är bara att gilla läget och satsa hårt på andraplatsen, en plats Blåvitt kan nå redan efter dagens match. Men ett derby är som bekant alltid ett derby, framför allt om motståndarlaget heter Gais.

—————————————————————————–

IFK Göteborg ställer upp med följande lag (4-2-3-1):

Peter Cavar

Ronni Mleczkovicz Damon Kavousi Oskar Larsson Sebastian Sjursen (debutant från U-16)

Oscar Kindlund Adnan Saltagic

Kevin Anderson Omar Hamid Abdahlah Isak Edlund

Victor Edvardsen

På bänken från start:

Tobias Johansson, Viktor Orrö, Alexander Leksell, Kevin Yamoah, Happy Johnson, Anton Campo, Oliver Carlsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: